ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στα 3,50-3,60 ευρώ τα έξτρα παρθενο λάδι

ελαιοκομική περίοδο να οδεύει προς το τέλος της, σε σταθερά επίπεδα κινούνται οι τιμές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στο πλαίσιο βέβαια των διακυμάνσεων που χαρακτηρίζουν τη χρονιά λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε η παραγωγή.
Χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου είναι οι διαφορές στην τιμή που παρουσιάζονται στην κατηγορία των έξτρα παρθένων λόγω των διακυμάνσεων στις οξύτητες, ενώ δεν λείπουν και τα ζητήματα σε ό,τι αφορά την κατηγοριοποίηση, βάσει των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών.

Αναθέρμανση εμπορικού ενδιαφέροντος 

Στη Λακωνία, φαίνεται να αναθερμάνθηκε κάπως το ενδιαφέρον των Ιταλών εμπόρων, που με την έναρξη της ισπανικής ελαιοκομικής περιόδου είχε στραφεί προς την παραγωγή της ιβηρικής χερσονήσου. «Βλέπουμε ότι κινούνται λίγο καλύτερα από ό,τι έναν με ενάμιση μήνα πριν, που είχαν φύγει προς την Ισπανία», σχολίασε ο Γιώργος Γραμματικάκης, πρόεδρος της ΚΑΣΕΛ.
Στην τιμή των 3,50-3,60 ευρώ το κιλό πωλούνται σταθερά τα ποιοτικά έξτρα παρθένα της περιοχής, τριών γραμμών οξύτητας, ενώ τα λάδια 5-6 γραμμών λόγω των φετινών ιδιομορφιών μπορεί να κινούνται και στα 3 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με τον ίδιο. «Μέχρι στιγμής ό,τι είναι για πώληση φεύγει, κυρίως μέσω διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο κ. Γραμματικάκης, ενώ και η τιμή είναι περίπου στα περσινά επίπεδα.
Ωστόσο, διαφορετική φαίνεται η πορεία των λαδιών μεγαλύτερης οξύτητας, 5-6 γραμμών, τα οποία εμφανίζουν μία εμπορική δυσκολία, αφού αφορούν ποιότητα που έχει παραχθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. «Αυτά τα βαριά λάδια μπορεί να έχουν και άλλα ελαττώματα, όπως αλλοιώσεις στα αρώματα και στη γεύση που προκλήθηκαν λόγω των προσβολών από δάκο και γλοιοσπόριο», εξήγησε.

Ευαίσθητες ως προς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά οι φετινές πωλήσεις 

Τις ιδιαιτερότητες των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, που κυριαρχούν στις φετινές πωλήσεις, επεσήμανε και ο υπεύθυνος δραστηριότητας ελαιόλαδου του ΑΣ Χανίων, Νεκτάριος Παρασκάκης. «Είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον φέτος κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση. Βλέπουμε λάδια, που από πλευράς χημικής ανάλυσης και παραμέτρων οξύτητας ανήκουν στην κατηγορία των έξτρα παρθένων, να κατατάσσονται στις επόμενες κατηγορίες, επειδή μπορεί να εμφανίζουν ελαττώματα, όπως για παράδειγμα στη γεύση ή στην οσμή», εξήγησε.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video