ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

90+ ημέρες πριν τις εκλογές στην Κόρινθο - Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Βρισκόμαστε στη φάση του όχι πολύ νωρίς, όχι πολύ αργά. Καιρός υπάρχει ακόμη. Αλλά όχι πολύς. Αλέκος, Βασίλης, Πελοπίδας και Σταυρέλης. ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι. Ποιος ανεβαίνει και ποιος κατεβαίνει;

Μένουν λίγες περισσότερες από 90 ημέρες μέχρι τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση του όχι πολύ νωρίς, όχι πολύ αργά. Καιρός υπάρχει ακόμη. Αλλά όχι πολύς.

Στην Κόρινθο περιμένουμε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε όλο το προεκλογικό κάδρο, πάντως η εικόνα έχει πάνω-κάτω σχηματιστεί.

Ο ΑΛΕΚΟΣ

.Από την πλευρά του Αλέκου άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα ονόματα, χωρίς πάντως τυμπανοκρουσίες. Χαμηλόφωνα, πιθανότατα από σεμνότητα κάποιοι, πάντως ο αρχηγός δεν υπερκαλύπτεται.

Διότι για την «Πορεία Ευθύνης» το αφήγημα είναι πλέον ο ίδιος ο Αλέκος. Το brand name Αλέκος. Στα χνάρια του Τατούλη.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο, πέραν αυτού. Δεν έχει εμφανιστεί πρόγραμμα, δεν έχει εμφανιστεί όραμα ούτε καν σκέψεις κατεύθυνσης. Ο Αλέκος τρέχει κάθε μέρα από εξαγγελία σε επίβλεψη έργων και πάντα είναι μία κάμερα δίπλα του.

Η φθορά είναι δεδομένη και προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά παραμένει ζωντανός, όσο δεν ανεβαίνει ο Σταυρέλης.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Βασίλης θερίζει ότι έσπειρε. Και με τις συμπεριφορές και με τις πολιτικές κινήσεις. Θα ψάξει να βρει τρόπους να αντιστρέψει μία κατάσταση που έχει πάρει φορά και επιταχύνει προς την κατευθυνση του Πελοπίδα και αυτό είναι ορατό από όλους.

Αυτή τη φορά κάνει μία επικοινωνιακή καμπάνια στοχευμένη αποκλειστικά σε αυτόν. Ίσως γιατί και αυτός, όπως και ο Αλέκος, ποντάρουν πλέον στους εαυτούς τους.

Επιτέλους, δεν έχει τις διαφωνίες του Πανταζή ή τις αποστάσεις του Κορδώση. Δεν έχει την ομάδα του Επιμελητηρίου.

Έχει πλέον ένα «στρατό» όπου αρχηγός βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους και η οποία διαρκώς και μεγαλώνει. Πιο ευέλικτο σχήμα μεν, πολύ πιο αδύναμο δε.

Η πρόγνωση πάντως δεν είναι η καλύτερη.

Το αδύναμο σχήμα δεν αναπτύσσει δυναμική με κάποιο "οργανικό" τρόπο (π.χ. κάποια κινητοποίηση από τα στελέχη) ενώ και ο ίδιος ο επικεφαλής είναι μπλεγμένος στα γρανάζια της Δημοτικής και (πρώην) Επιμελητηριακής φθοράς. 

Σταδιακά κάποιο σημαντικό κομμάτι θα απορροφηθεί από τον Πελοπίδα που έχει την ευλογία του κόμματος (γραπτώς όχι αλλά όλοι το ξέρουν και το φωνάζουν) και ταυτόχρονα δεν έχει και τη φθορά της Δημοτικής πραγματικότητας.

Ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ

Το «δίδυμο» Πελοπίδας-Αλέκος μοιάζει το ικανότερο (αυτή τη στιγμή) να πάει στο δεύτερο γύρο και αυτό ουσιαστικά συζητείται στην Κόρινθο, τουλάχιστον σε όσους ασχολούνται με τα κοινά της πόλης.

Άλλο πράγμα βέβαια τι θέλει ο κάθε ψηφοφόρος, ο οποίος όμως λαμβάνει υπόψιν του και τις τάσεις. Διότι ποιος θέλει να είναι με το χαμένο; Ή τον 5ο;

Ο Πελοπίδας έχει το πλεονέκτημα ότι δεν έχει φθαρεί στα Δημοτικά της Κορίνθου όπως και η ομάδα του. Ακόμη και οι Κορδώσης και Πανταζής που ήσαν τα «βαριά χαρτιά» του Βασίλη την προηγούμενη φορά, άφησαν θετικές εντυπώσεις με την παρουσία τους.

Ο Πελοπίδας έχει κρατήσει μια σοβαρή στάση και δεν έχει εμπλακεί στο «δημοτικό μαλλιοτράβηγμα» που παρακολουθούμε τον τελευταίο χρόνο.  

Αν δεν βάλει «βαρίδια» στο συνδυασμό σαν το Σταυρέλη και δεν παρασυρθεί από τον επικοινωνιακό χαμό που θα γίνει καθώς θα πλησιάζουμε στις εκλογές, θα έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα από όλους να πάρει το Δήμο αν κάνουμε ένα projection του χρόνου μετά από 3 μήνες.

Αρκεί να είναι αυτός που είναι. Αποτελεσματικός. Όχι κάτι άλλο. Δεν μπορεί και δεν προλαβαίνει να είναι κάτι άλλο.

Ο ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

Για το Νίκο Σταυρέλη τα είπαμε, τα ξανάπαμε, μάλλιασε η γλώσσα μας. Κατά τη γνώμη μας η μόνη σοβαρή επιλογή για αυτή την παράταξη θα ήταν να κόψει τον «ομφάλιο λώρο» με τον Αλέκο. Και αυτό μόνο με έναν τρόπο θα γινόταν. Αλλά ούτε φαίνεται να το μπορούν πλέον, ούτε να το θέλουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στις Δημοτικές εκλογές μπορεί να μην τις κρίνει από μόνη της αλλά θα μετατοπίσει κάπως τις ισορροπίες, ίσως και σε σημαντικό βαθμό.

Για τους μικρούς συνδυασμούς (ΚΚΕ, Τίμος Πιέτρης) τα πράγματα σφίγγουν και κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα πέσουν τα «σπόρια» της όποιας συνολικής πόλωσης. Οι πολλοί υποψήφιοι συμπιέζουν σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα και μπορεί να δούμε και φαινόμενα πολιτικής ασφυξίας.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video