ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νικολάκου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ: «Αφήστε τα μισόλογα και αποζημιώστε άμεσα τους αγρότες της Μεσσηνίας»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ σχετικά με τις καταστροφές αγροτικών παραγωγών στη Μεσσηνία, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Αποτελεί κρίσιμο παράγοντα αξιολόγησης της ποιότητας της πολιτείας ο σεβασμός του θεσμικού ρόλου και ο διαχωρισμός του από πολιτικές επιδιώξεις και υποψηφιότητες από όλους τους πολίτες και κυρίως από αυτούς που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις με σημαντική ευθύνη. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές κατά την περιοδεία του στις πληγείσες από πλημμύρες περιοχές της Μεσσηνίας δυστυχώς μας απογοήτευσε γιατί δε σεβάστηκε αυτή τη θεμελιώδη αρχή. gνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά ότι αποκλειστική ευθύνη για την στρεβλότητα υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας έχουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα συναρμόδια Υπουργεία.
Αυτά είναι που καθορίζουν τους πόρους που αντιστοιχούν σε κάθε περιφέρεια και την ακριβή διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Οι παραγωγοί της Μεσσηνίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι από 16 Φεβρουαρίου 2018 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έχει εγκρίνει τη δαπάνη της δακοκτονίας και ότι από 1η Μαρτίου 2018 έχει εγκρίνει τους όρους του διαγωνισμού. Στις 23 Απριλίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, διαβλέποντας τις δυσκολίες, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε ως εξαιρετικά επείγουσα την κατάθεση τροπολογίας που θα έδινε δυνατότητα εκτέλεσης της δακοκτονίας με προσυμβατική διαδικασία. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο με πολύ μεγάλη καθυστέρηση έκανε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις 18 Ιουλίου 2018. Η μεγάλη ευθύνη του Υπουργείου αποδεικνύεται όχι μόνο από την καθυστέρηση αυτή, αλλά και γιατί ουδέποτε η πολιτεία από το 2012 δεν ανταποκρίθηκε στις προτάσεις του Πέτρου Τατούλη για μια ολιστική προσέγγιση του προγράμματος δακοκτονίας. Υπενθυμίζουμε ακόμη στον κ. Κουρεμπέ ότι η παραλαβή της σχετικής απόφασης πρόσληψης ατόμων για τη δακοκτονία έγινε στις 15 Ιουνίου 2018, ενώ η πρόσληψη του προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ στις 10 Ιουλίου 2018.
Ο κ. Κουρεμπές όμως απογοήτευσε ακόμη μια φορά τους παραγωγούς γιατί σκόπιμα επιχείρησε να τους αποπροσανατολίσει από τις ρητές υποχρεώσεις του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τις καταστροφές στις αγροτικές παραγωγές, από το «Ζορμπά» και τα ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλες πολύ σοβαρές αιτίες. Αποκορύφωμα του εμπαιγμού των παραγωγών είναι η αναγγελία του ΕΛΓΑ για αποζημίωση μόνο για την ποικιλία Μαυρολιά και όχι για την Κορωνέικη, η οποία κυριαρχεί στην περιοχή, την οποία σκοπίμως αποσιώπησε. Καλούμε το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ άμεσα να μεριμνήσει για τις αποζημιώσεις των αγροτών και να δοθεί τέλος στα πολιτικά «τερτίπια» που βασίζονται στη λογική ότι για όλα φταίει κάποιος άλλος».
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video