ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προχωρούν άμεσα οι αλλαγές για τις εκλογές του Μαΐου

H εκλογή του προέδρου των κοινοτήτων θα γίνεται πλέον ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους, υποψηφίους, των δύο πρώτων συνδυασμών - ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι ίσος με τον αριθμό των εδρών +50%

Στη Βουλή κατατίθεται άμεσα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, στο οποίο θα περιλαμβάνονται επίσης ρύθμιση για τον διορισμό των 8.166 επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, αλλαγές στον «Κλεισθένη», καθώς και άρθρα για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, στο εν λόγω νομοσχέδιο θα ενταχθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι οι διορισμοί των οριστικά επιτυχόντων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων θα μπορούν να γίνουν και εντός της προεκλογικής περιόδου. 

Αυτό κρίνεται σκόπιμο, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο μέχρι να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες με τους επιτυχόντες και να υπογραφούν από τους δημάρχους οι διαπιστωτικές πράξεις διορισμού τους, να έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση προσλήψεων, που ξεκινάει ένα μήνα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή στις 26 Απριλίου.

Αλλαγές στον «Κλεισθένη»

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιληφθούν αλλαγές στον «Κλεισθένη» και συγκεκριμένα: 

  • η εκλογή του προέδρου των κοινοτήτων θα γίνεται πλέον ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους, υποψηφίους, των δύο πρώτων συνδυασμών και 
  • ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι ίσος με τον αριθμό των εδρών στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια με δυνατότητα προσαύξησης έως και 50%, αντί για 30% που προβλέπεται μέχρι τώρα.

Επιπλέον, θα υπάρξουν αλλαγές σχετικά με το ασυμβίβαστο για τις υποψηφιότητες στις προσεχείς εκλογές για την αυτοδιοίκηση. 

Συγκεκριμένα, δεν θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα του «Κλεισθένη», που προβλέπουν παραίτηση από τη θέση 18 μήνες πριν από τις εκλογές, καθώς ο νόμος ψηφίστηκε πριν από οκτώ μήνες.

Έτσι, θα ισχύσει ό,τι προβλέπει ο προηγούμενος σχετικός νόμος, δηλαδή ο «Καλλικράτης».

Ισότητα των φύλων

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα ενταχθεί και η «προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας» που αρχικώς θα πήγαινε στη Βουλή ως ξεχωριστό σχέδιο νόμου. 

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της ποσόστωσης των δύο φύλων στα ψηφοδέλτια των εκλογών από το 30% στο 40%


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video