ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Eurostat: Ακριβή η υγεία για 7 στους 10 Έλληνες

Ακριβή, αν όχι δυσβάσταχτη, θεωρούν τις δαπάνες υγείας οι Έλληνες, οι οποίοι, όπως προκύπτει από νέα έρευνα, σε ποσοστό 52% δηλώνουν οτι τους προκαλούν «μερική επιβάρυνση», ενώ το 15,6% αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πληρώσει για την υγεία του.
Συνολικά, δηλαδή, 67,6% των ελληνικών νοικοκυριών αντιμετωπίζουν κάποιου βαθμού δυσκολία στο να καλύψουν οικονομικά τις ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αυτά προκύπτουν από την τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Εurostat) σχετικά με το πώς ανταποκρίνονται τα νοικοκυριά στις ιατρικές, οδοντιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις 10 χειρότερες θέσεις και πολύ ψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρώπης των 28, όπου πάνω από τους μισούς κατοίκους δηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία δυσκολία στο να καλύψουν τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης. Αντιθέτως, στη χώρα μας, μόνον 3 στους 10 Έλληνες δηλώνουν ότι μπορούν με άνεση να πληρώσουν για τις ιατρικές τους ανάγκες.
Αρνητική πρωτιά έχει η Κύπρος, με σχεδόν 40% του πληθυσμού να αναφέρει ότι οι ιατρικές ανάγκες αποτελούν σημαντικό οικονομικό βάρος στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το ίδιο ισχύει και για τις οδοντιατρικές δαπάνες, όπου 46,5% των κυπριακών νοικοκυριών δηλώνουν σοβαρή δυσκολία ανταπόκρισης σε αυτές τις ανάγκες.
Αναφορικά με τις οδοντιατρικές δαπάνες, 17,7% των Ελλήνων δηλώνουν ότι «ζορίζονται» υπερβολικά για να τις καλύψουν, ενώ μόνο 31,8% αναφέρουν ότι δεν δυσκολεύονται με τα έξοδα αυτά.
Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στους οδοντιάτρους
Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στα φάρμακα, όπου το ποσοστό οικονομικής δυσκολίας πέφτει στο 13,8%.
Συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας στους τρεις πολίτες αναφέρει μέτρια δυσκολία στην κάλυψη ιατρικών δαπανών και ένας στους 10 αναφέρει σημαντική δυσκολία.
Στις καλύτερες θέσεις, αναφορικά με την ανταπόκριση και στις τρεις κατηγορίες ιατρικών εξόδων, βρίσκονται χώρες όπως η Νορβηγία, η Γαλλία, η Ολλανδία όπου τα ποσοστά μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης είναι μονοψήφια.
Στην Ελλάδα, όπως δείχνουν, τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ένα τρίτο των δαπανών Υγείας βγαίνει απευθείας από την τσέπη μας. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα του πληθυσμού έχει υποχρεωτική ασφάλιση.
Μάλιστα, η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 5 ευρωπαϊκές χώρες όπου τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες αντιστοιχούν σε τόσο μεγάλο ποσοστό των συνολικών δαπανών.
Κατά μέσο όρο στην Ευρώπη των 28, οι πληρωμές υγείας που προέρχονται απευθείας από την τσέπη των πολιτών, είναι 18,2%.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video