ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Βασίλης Νανόπουλος είναι ανεξάρτητος και ενωτικός. Really?

Μπαίνοντας στο τελευταίο τρίμηνο των εκλογών στην Κόρινθο, αρχίζουν να διαμορφώνονται και τα προφίλ των υποψηφίων Δημάρχων. Ο Αλέκος είναι ο Δήμαρχος των (μεγάλων;;) έργων.ο Σταυρέλης είναι ο τεχνοκράτης, ο Πελοπίδας είναι ο αποτελεσματικός και ο Βασίλης είναι ο ανεξάρτητος και ενωτικός. Πόσο ανεξάρτητος όμως και πόσο ενωτικός;

Μπαίνοντας στο τελευταίο τρίμηνο των εκλογών στην Κόρινθο, αρχίζουν να διαμορφώνονται και τα προφίλ των υποψηφίων Δημάρχων.

  • Ο Αλέκος Πνευματικός είναι ο Δήμαρχος των (μεγάλων;;) έργων.
  • Ο Νίκος Σταυρέλης είναι ο τεχνοκράτης,
  • Ο Πελοπίδας Καλλίρης είναι ο αποτελεσματικός και
  • ο Βασίλης Νανόπουλος είναι ο ανεξάρτητος και ενωτικός.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», ο Βασίλης, κάνει σημαντικές προσπάθειες τον τελευταίο καιρό (με δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς) να εμφανιστεί ως μία μη κομματική υποψηφιότητα και πάνω από όλα με ενωτικές διαθέσεις.

Το επιχείρημα της ανεξαρτησίας, βέβαια , είναι αμφισβητούμενο για σειρά λόγων.

Πρώτα από όλα είναι η διεκδίκηση της κομματικής στήριξης σε εκείνη την κρίσιμη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ όπου ουσιαστικά ζητούσε το χρίσμα, άσχετα αν δεν το πήρε.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά από τη μία πλευρά βροντοφωνάζει για την ανεξάρτητη υποψηφιότητα και από την άλλη μπαίνει με κουστωδία στο Εργατικό Κέντρο για να αποτρέψει το Βορίδη να πει ότι στηρίζει τον Πελοπίδα.

Ποιος ανεξάρτητος υποψήφιος στον κόσμο μπορεί να ενοχληθεί που τα στελέχη ενός κόμματος προτιμούν άλλο υποψήφιο; Αφού είναι ανεξάρτητος, ποιο είναι το πρόβλημα;

ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Υπάρχει όμως και το «ενωτικός», αυτός που θα οδηγήσει σε σύγκλιση ένα Δημοτικό Συμβούλιο που πιθανώς να χρειαστεί 3 παρατάξεις που θα συμφωνήσουν γύρω από ένα Δήμαρχο.

Για να καταλάβουμε πως θα μπορούσε να διοικήσει ο Βασίλης το Δήμο θα πρέπει να δούμε πως κατέληξε η θητεία του στο Επιμελητήριο και το Δήμο την προηγούμενη 5ετία.

Εκεί, λοιπόν, ο Βασίλης αντί να οδηγήσει σε μία ενωτική λύση προτίμησε να αφήσει τα πράγματα να οδηγηθούν στη διάσπαση 3 συνδυασμών συν ενός ακόμη με καταβολές από τον ίδιο πολιτικό χώρο με αυτόν.

Κάποιοι θα πουν ότι το μεθόδευσε και κάποιοι άλλοι θα πουν ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Όταν όμως τον έβλεπες στην τηλεόραση να κάνει δηλώσεις όλο χαμόγελα ότι βοηθά και τους 3 συνδυασμούς και γελούσαν και τα μουστάκια του κατάλάβαινες ότι «κάτι ψήνεται εδώ».

Το ψήσιμο, πάντως, του Βασίλη στο Επιμελητήριο κατέληξε μάλλον σε κάρβουνα τόσο για αυτά που ακολούθησαν στο Επιμελητήριο όσο και για τον ίδιο, αφού κατάφερε να τους κάνει όλους αντιπάλους.

Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι ότι όλοι οι πρώην στενοί συνεργάτες του έχουν πάει στον Πελοπίδα. Και ο Σωτήρης Κουκουλάκης και ο Τάκης Λουζιώτης και ο Παναγιώτης Πιτσάκης. Όλα τα «παιδιά» συν το Σωτήρη Μουρίκη γύρισαν την «πλάτη» στο Βασίλη.

Γιατί άραγε;

ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Εάν αυτή η περίπτωση δεν είναι αρκετή για να πειστεί κάποιος για τις ικανότητες ενότητας υπάρχει και η «Συμμαχία Πολιτών version 1». Ενωτικός ήταν και εκεί μέχρι που έφυγε και ο Βασίλης Πανταζής και ο Χρήστος Κορδώσης και ο Κώστας Δημητρόπουλος και ο Γιάννης Καρασσάβας και και και ..

Και όλοι αυτοί (με εξαίρεση τον Καρασάββα) κατέληξαν στον Πελοπίδα.

Γιατί άραγε;

Είναι κάτι που δεν έκανε καλά ο Βασίλης ή πλέκεται κάποια τεράστια συνωμοσία γύρω του για να τον εξαφανίσει; Είναι αυτό το ερώτημα, ίσως το βασικότερο, που αφορά το Βασίλη Νανόπουλο σε αυτές τις εκλογές.

Πως θα καταφέρει να ενώσει στο Δήμο όταν η δημοτική του παράταξη διαλύθηκε από διαφωνίες αλλά το ίδιο συνέβη και με την Επιμελητηριακή. Πόσες φορές πρέπει να συμβεί αυτό; Μήπως ζούμε την «ημέρα της μαρμότας»;

Ο Βασίλης έχουμε ξαναπεί ότι κατά τη γνώμη μας είναι ένας ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος που έχει την αδυναμία που έχουν όλοι οι έξυπνοι με αυτοπεποίθηση. Υπερεκτιμά τον εαυτό του και υποτιμά παράγοντες που μπορεί να μην φτάνουν το πολιτικό ύψος του από μόνοι τους αλλά όλοι μαζί υπερτερούν κατά κράτος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες αν ο Βασίλης μπορεί να ενώσει. Όχι έναν πολιτικό χώρο, ή μία παράταξη ή ένα Δήμο. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να ενώσει ανθρώπους, ίσως και με ισχυρές πεποιθήσεις,  για την επίτευξη κοινών σκοπών. Για το καλό της πόλης.

Η εμπειρία με τη Συμμαχία Πολιτών και την παράταξη του στο Επιμελητήριο είναι ο φάρος για να βρούμε την απάντηση.

Κ.Ρ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video