ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Από την Ι. Γυναικεία Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, ξεκίνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019, το πρόγραμμά του για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.



ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΚΑΙ Ο Α’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
 Από την Ι. Γυναικεία Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, ξεκίνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019, το πρόγραμμά του για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Σωφρόνιο Πατριάρχη Ιεροσολύμων (550-638 μ.Χ.)
, του οποίου η τιμία κάρα φυλάσσεται στην ως άνω Ι. Μονή. Επικεντρώθηκε κυρίως στους αγώνες που έδωσε ως Πατριάρχης έναντι των Οθωμανών προκειμένου τα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Γης να παραμείνουν έως τις ημέρες μας σε Ελληνορθόδοξα χέρια. Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί και στο σπουδαίο συγγραφικό του έργο και στην υποδειγματική και γεμάτη σωφροσύνη ζωή του. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του  ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής Ευπραξία μοναχή, στην Αδελφότητα και στους παριστάμενους πιστούς «καλή Τεσσαρακοστή» και «καλό στάδιο»!
  Το απόγευμα της ίδια μέρας στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, τέλεσε τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, της «Συγγνώμης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, κατά την διάρκεια του οποίου οι Πιστοί δίδουν την αμοιβαία συγχώρηση προκειμένου άξια να διανύσουν το στάδιο των πνευματικών αγώνων της Μ. Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι.
 Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από όλους τους Κληρικούς της πόλεως της Κορίνθου ομίλησε, στους ευσεβείς Χριστιανούς, τονίζοντας ότι, η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι «καιρός ευπρόσδεκτος» που με ειλικρινή μετάνοια και συγχωρητικότητα οι πιστοί μπορούν να κατακτήσουν τον «απολεσθέντα Παράδεισο».
Τέλος, κατά την παγία τακτική του, κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στο σύνολο των Ι. Ακολουθιών, όπως οι Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες, οι Χαιρετισμοί, οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, τα Μ. Απόδειπνα κ. ά., που έχουν θεσπισθεί από την Εκκλησία μας για τη περίοδο αυτή, και που η Ι. Μητρόπολη μας έχει προγραμματίσει να τελούνται από τους Εφημερίους των Ι. Ναών καθημερινά, ώστε και μέσα από αυτές, να αξιωθούν να εορτάσουν τα Άγια Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας, πλήρεις χάριτος και ευλογίας, μεστοί ελέους και καρπών αγαθών! 


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video