ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μπαζιωτοπουλος Λεωνίδας . ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Γραφει ο Λεωνίδας Μπαζιωτοπουλος ..

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο Νόμος Κορινθίας αποτελεί ένα ξεχωριστό τμήμα Τουρισμού. Έχει το χάρισμα των παραλιακών δρόμων που κατακλύζονται από τον Κορινθιακό και Σαρωνικό Κόλπο.Το υπόλοιπο ηπειρωτικό μέρος αποτελεί το άλλο μισό τμήμα του Νομού,όπου κατέχει το 88%.
Ένας πανέμορφος νομός με απίστευτες φυσικές ομορφιές που δυστυχώς εχουν παραμείνει ανεκμετάλλευτες μέχρι σήμερα.



«Περιοχές της Κορινθίας με πολιτιστικό ενδιαφέρον»

Ως Πρωτεύουσα του νομού η Κόρινθος, δεύτερο σε κίνηση λιμάνι της Β. Πελοποννήσου. Εχει παραμείνει μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτο χωρίς να εχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην μαζική προσέλευση τουριστών και κρουαζιερόπλοιων.
Σε απόσταση 9 χλμ. νοτιότερα βρίσκεται η Αρχαία Κόρινθος. Σε ανασκαφές βρέθηκαν πολύτιμοι θησαυροί που βρίσκονται στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Μικρές επενδύσεις και εκει που ακομα η περιοχή «διψά» για προσέλευση τουριστών. Χρειάζεται περισσότερη έμφαση βεβαίως στη διαφήμιση και στην ανάπτυξη της περιοχής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Πύλη της Πελοποννήσου είναι ο Ισθμός, βόρεια της Κορίνθου που σύνδεσε το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Δεύτερο σημείο σε επισκεψιμότητα μετα την Ακρόπολη. Και εδώ ο Ισθμός ανεκμετάλλευτος και οι γύρω επιχειρήσεις ή εχουν κλείσει ή υπολειτουργούν. Και εδώ χρειάζονται άμεσες επενδύσεις ώστε να γίνει ο Ισθμός ενα στολίδι που δεν θα κρατά τους τουρίστες μόνο για φωτογραφήσεις, αλλα θα τους παρέχει πλήρη υπηρεσία όπως γίνεται σε αλλα τουριστικά μέρη.

Άλλες τουριστικές περιοχές με αρχαία μνημεία είναι το Αγιονόρι όπου υπάρχουν ερείπια Ενετικού Κάστρου. Και εκει η περιοχή που ειμαι πανέμορφη θα πρέπει να προσεχθεί. Παράδειγμα για να παει κάποιος στο Αγιονορι ειτε τουρίστας λέγεται ειτε κάτοικος περιοχής ο δρόμος ειναι σε κακή κατάσταση.

Στην ίδια γεωγραφική περιοχή τα Εξαμίλια υπάρχουν απομεινάρια του εξαμίλιου τείχους του Ιουστινιανού και υδραγωγία του Αδριανού. Ανεκμετάλλευτα. Δυστυχώς τα Εξαμίλια εχουν υποβαθμιστεί πολύ. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει στο μέλλον.

Τα Ίσθμια όπου στην αρχαιότητα ήταν τα Ίσθμια. Σώζονται τα ερείπια του Αρχαίου Θεάτρου και του σταδίου όπου γίνονταν πανελλήνιοι αγώνες. Υπάρχουν ακόμα ερεί­πια Αρχαίου Θεάτρου και ναού του Ποσειδώνα. Επίσης ανεκμετάλλευτο σημείο και αυτό που θα πρέπει στο μέλλον να αξιοποιηθεί κατάλληλα.


Η Καστανιά σε υψόμετρο 920μ. με πυκνό ελατόδασος και πολλά νερά. Σε μικρή από­ σταση βρίσκεται η Γκούρα γενέτειρα του οπλαρχηγού του 21 Οικονόμου Γκούρα.

Οι Κεχριές αποτελούσαν στην αρχαιότητα το δεύτερο λιμάνι της Κορίνθου. Απόμεινάρια αυτού βρίσκεται σήμερα μέσα στη θάλασσα. Πολύ ωραίο παραλιακό μέτωπο επίσης ανεκμετάλλευτο τόσα χρόνια.

Το Κιάτο, στην αρχαιότητα ήταν λιμάνι επίνειο της Σικυώνος. Στη θέση Μαγούλα βρίσκεται παλαιοχριστιανική εκκλησία. Σε απόσταση 6χλμ. είναι το Βασιλικό, η αρχαία Σικυώνα με το αρχαίο Θέατρο και το αρχαιολογικό Μουσείο. Στο Λέχαιο υπάρχουν Μυκηναϊκοί τάφοι. Γύρω απ’ το χωριό Νεράντζα υπάρχουν πολλά Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά εκκλησάκια. Αρκετά από ολα αυτά εχουν μείνει δυστυχώς ανεκμετάλλευτα και αναξιοποίητα.

Η Στυμφαλία γνωστή απ’ τη Μυθολογία του άθλου του Ηρακλή, είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της Αρχαίας Στυμφαλίας. Εκεί υπάρχουν λείψανα αρχαίου υδραγωγείου και προϊστορικών χρόνων.

Εν ολίγοις , έχουμε μπροστά μας εναν «τουριστικό θησαυρό» στην Κορινθια μας ανεκμετάλλευτο που θα μπορούσε να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες καθε χρονο αλλα δυστυχώς δεν τον έχουμε αξιοποιήσει όπως πρέπει τόσα χρόνια !

«Ο αγροτουρισμός στην Κορινθία»

Ο αγροτουρισμός στην Κορινθια είναι σε μια διαδικασία ωρίμανσης. Όμως, σαν επαγγελματίες καλούμαστε να εκπαιδεύσουμε τους τουρίστες στο χωράφι μας. Και αυτός ο ρόλος μας φορτώνει με βαριά ευθύνη.
Είναι γεγονός ότι, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Έλληνα και στον Ευρωπαίο αγροτουρίστα. Και είναι λογικό. Η Τοσκάνη και γενικότερα η Ιταλία έχει εκπαιδεύσει πολύ κόσμο, στο συγκεκριμένο μοντέλο τουρισμού. Έτσι ο ξένος εκτιμάει πιο εύκολα αυτό που οι Έλληνες θεωρούν δεδομένο.
Οι αγροτουρίστες θέλουν να μάθουν τα πάντα για τις γεύσεις, τον τόπο και τους ανθρώπους της περιοχής. Έτσι θα πρέπει για αρχή να ξέρουμε τι πουλάμε. Πολλοί λένε ότι κάνουν αγροτουρισμό ενώ, κάνουν οικοτουρισμό.
Είναι απαραίτητο λοιπόν, να ξέρεις τι ακριβώς κάνεις, ποιος είναι ο χώρος που διαθέτεις, τι μπορείς να αξιοποιήσεις από αυτόν και πως. Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι να γνωρίζεις ποιος είσαι εσύ και πως επικοινωνείς με τους επισκέπτες σου.
Απαραίτητη είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον), να ξέρεις να χειρίζεσαι το ίντερνετ, να έχεις κάνει ταξίδια στο εξωτερικό, να έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια, να έχεις μαγειρέψει τουλάχιστον μια φορά μόνος σου στη ζωή. Με λίγα λόγια να είσαι καλλιεργημένος. Γιατί ο αγροτουρισμός, είναι η διπλωματία της υπαίθρου.

Στην Κορινθία είναι σχετικά μεγάλη η ανάπτυξη του αγρο-τουρισμού γιατί είναι κατεξοχήν  τουριστική περιοχή. Το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων των παρα­λιακών περιοχών της στηρίζεται στον τουρισμό και στην αύξηση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της.

Τα ξενοδοχεία έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό που ικανοποιεί και τον πιο δύσπιστο τουρίστα.
Βρίσκονται κατά σειρά σε κάθε χωριό και πόλη της Κορινθίας κοντά στη θάλασσα και σε απόσταση από αυτήν,με δρόμους που διαβαίνει κανείς εύκολα. Μέσα σε τεράστιους χώρους  πράσινου, κοντά σε καταστήματα, κέντρα διασκέδασης που ικα­νοποιούν το γούστο κάθε τουρίστα.

Συμπεράσματα

Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός μας εξαρτιέται περισσότερο από τους περιπλανόμενους τουρίστες.
Οι τουρίστες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τις παραλίες και το κλίμα που είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο της Ευρώπης.
Οι αρχαιολογικοί μας χώροι, οι απομακρυσμένες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας που κρύβουν θησαυρούς που δεν βρίσκονται σε κανένα σημείο της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων.
Σκοπός και στοχος λοιπόν είναι να διαφημίστούν στην Ελλάδα με το δικό τους τρόπο ώστε να γίνουν γνωστοί στον κόσμο όχι μόνο τα νησιά και οι παραλίες αλλά και κρυμμένες περιοχές που διαθέτουν περιβάλλον και ομορφιά, αναψυχή για τουρίστες που προσφέρουν αυξημένο συνάλλαγμα.

- Τα κονδύλια που διαθέτονται βρίσκουν δυσκολία, είτε σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς ειτε δεν διατείθονται σωστά.
- Τα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών είναι σε μικρό ποσοστό.
- Το περιβάλλον και η φύση δεν προστατεύονται ώστε να παρέχουν ικανοποιητικές συνθήκες στους τουρίστες. - Οι φωτιές είναι αναπόφευκτο φαινόμενο που μειώνει το ενδιαφέρον και προκαλεί δυσαρέσκεια. Δεν έχουν αναδασωθεί οι κατεστραμμένες περιοχές που προκαλούν άσχημη οπτική εντύπωση.
- Ο τουρισμός χρειάζεται δια­φήμιση, ένα καλά προγραμματισμένο, οργανωμένο μάρκετινγκ ώστε οι φυσικές μορφιές της χώρας μας και της Κορινθίας μας  να προσελκύσουν τουρίστες και να σιγουρευτούν ότι οι ομορφιές αυτές δεν υπάρχουν σε άλλή μεσογειακή χώρα. 
- Χρειάζεται καλύτερη εξυπηρέτηση, τα μέσα συγκοινωνίας να αξιοποιηθούν από το επαρχιακό δίκτυο να φτιαχτεί κατάλληλα, ώστε να εξυπηρετούνται οι τουρίστες μας ακόμα και στην πιο απόμακρη περιοχή.
- Τα ταξιδιωτικά γραφεία πρέπει να βρουν τρόπους που να εξυπηρετούν τον τουρίστα και να μην χρησιμοποιούν τον τουρισμό σαν ένα είδος αύξησης της τουριστικής τους κίνησης. Αλλά μέσα απ’ τα πρσγράμματά τους να καθοδηγούν τον τουρίστα για προσωπική του ευχαρίστηση.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι σκοπός του τουρισμού είναι ανθρωπιστικός που στη χώρα μας βρίσκει πολλά πλεονεκτήματα. Προσφέρει χαμηλό κόστος ζωής, ευχάριστο κλίμα, πολιτιστικά στοιχεία. Εν ολίγοις, έπρεπε τόσα χρόνια η Περιφέρεια να έχει δώσει περισσότερη έμφαση στο «τουριστικό προιόν»  που λέγεται Κορινθία με τις απίστευτες φυσικές ομορφιές ! Και μέχρι τώρα δε το εχει καταφέρει.  Μπαζιωτοπουλος Λεωνίδας
Υποψήφιος Περιφερειακος Σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας με το συνδυασμό «Πρωτοβουλια για την Πελοπόννησο - Παναγιώτης Νίκας»
Σύμβουλος Επιχειρησεων - Φοροτεχνικός


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video