ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

“Τοπίο θαυμάτων που μόνο στη φαντασία του υπάρχει” ο απολογισμός του Σπύρου Σταματόπουλου

Μία ειδυλλιακή κατάσταση για το Δήμο Σικυωνίων, η οποία ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι δημότες παρουσίασε ο απερχόμενος Δήμαρχος, Σπύρος Σταματόπουλος, κατά τη διάρκεια του απολογισμού που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή

Μία ειδυλλιακή κατάσταση για το Δήμο Σικυωνίων, η οποία ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι δημότες παρουσίασε ο απερχόμενος Δήμαρχος, Σπύρος Σταματόπουλος, κατά τη διάρκεια του απολογισμού που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα του Θεάτρου του Δημοτικού Καταστήματος.

Η παρουσίαση κινήθηκε στο ίδιο περίπου στυλ με αυτή του Αλέκου Πνευματικού, στην Κόρινθο, δυο ημέρες πιο πριν και με έναν τρόπο που προσπαθούσε να κρύψει επιμελώς την εικόνα και να ξεγελάσει το κοινό πίσω από αράδιασμα στοιχείων, γραφικών και μουσικής.

Η αλήθεια είναι ότι δημιουργήθηκε μία σύγχυση σχετικά με πολλές παραμέτρους αυτού του Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

  • Ήταν απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε, το 2018; Εάν ναι γιατί δεν γίνεται κάθε χρόνο;
  • Ήταν απολογισμός 5ετίας; Προφανέστατα όχι.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος τα άφησε όλα στο “φλου” ώστε να τα φέρει στα μέτρα του, στην ουσία δεν ήταν τίποτα άλλο από μία προεκλογική του συγκέντρωση που βαφτίστηκε ως “απολογισμός” ώστε να πει τι έκανε τα 9 χρόνια.

Και εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Εάν οι δημότες ψήφισαν το 2014 για τα έργα μιας τετραετίας και του έδωσαν “ψήφο εμπιστοσύνης” για τα επόμενα 5 χρόνια, τώρα δεν θα έπρεπε να τον κρίνουν γι’ αυτά της τελευταίας 5ετίας; Πως καταλήξαμε σε 9ετία;

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, προφανώς πονηρά σκεπτόμενος, είπε να κάνει “μπούγιο” με τα έργα και των δυο θητειών αφού η τελευταία του ήταν ιδιαιτέρως απογοητευτική. .H εικόνα όμως που παρουσίασε είναι μάλλον εικονική, παραπλανητική και τελικά στόχευε, για άλλη μια φορά, στην “εξαπάτηση” του ψηφοφόρου.

  • “Εξαπάτηση” ήταν η παρουσίαση έργων 9 χρόνων, ενώ η θητεία του ήταν για 5.
  • ”Εξαπάτηση” ήταν η εμβάθυνση στην οικονομική κατάσταση του Δήμου τη στιγμή που όλα τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής αντιμετωπίζονται με “πατέντες” (νερό, σκουπίδια, δρόμοι, κλπ)

Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Καλά, λοιπόν, όλα αυτά τα έργα που παρουσίασε αλλά ο αντίλογος στον απολογισμό έρχεται όχι από έναν από τους διεκδικητές του Δήμου στις εκλογές αλλά από έναν εκλεγμένο με το Δήμαρχο την προηγούμενη φορά, τον πρόεδρο του Διμηνιού Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος με ανάρτηση-καταπέλτη στο Facebook ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του από το συνδυασμό του Δημάρχου, συνοδεύοντας την με πλήθος καταγγελιών για λάθη και παραλείψεις.

Ο κ. Νικολάου  αναγνωρίζει ότι γελάστηκε από τις προθέσεις του Δημάρχου αφού

“αποδείχτηκε στην πορεία πως δεν υπήρξε ούτε όραμα, ούτε διάθεση συνεργασίας, ούτε κοινή προσπάθεια. Σε όλο αυτό το διάστημα ο απερχόμενος δήμαρχος επιβεβαίωσε όσους μιλούσαν για διοίκηση που διακατεχόταν από το πνεύμα του «ενός ανδρός αρχή»

Και συνεχίζει ..

“Η κοινότητά μας εγκαταλείφθηκε, λοιπόν, στην τύχη της, ειδικά στα ζητήματα της καθαριότητας. Σημαντικά έργα στις υποδομές δεν έγιναν. Οι χώροι πολιτισμού και αθλητισμού λείπουν. Οι υποδομές σε χώρους πάρκινγκ παραμένουν ανύπαρκτες. Οι παιδικές χαρές είναι παιδικές λύπες. Η τελευταία ασφαλτόστρωση χρονολογείται τον περασμένο αιώνα…”

Ο κ. Νικολάου σημειώνει ότι περίμενε τον απολογισμό του απερχόμενου Δημάρχου αλλά

“με θλίψη επιβεβαίωσα και στον λόγο του ότι τίποτα δεν με ενώνει πια με τον απερχόμενο δήμαρχο, ο οποίος για μια ακόμα φορά περιέγραψε ένα τοπίο θαυμάτων, που μόνο στην φαντασία του υπάρχει”.

Ο πρόεδρος του Διμηνιού καταλήγει λέγοντας ότι γι’ αυτό τον λόγο

“ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό «Σύνδεσμος Νέων Σικυώνιων», με άμεση ισχύ. Γιατί έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες με τον κ. Σταματόπουλο. Για εμένα προτεραιότητα παραμένει η εξυπηρέτηση του πολίτη, του συνδημότη, του γείτονα. Για τον κ. Σταματόπουλο προτεραιότητα παραμένει η εξυπηρέτηση του ίδιου και τις κλειστής ομάδας, που θέλει, απλώς, στις επερχόμενες εκλογές να διατηρήσει την εξουσία της”.

Τα ίδια περίπου που έχουμε σημειώσει και εμείς στην αρθρογραφία μας τις 3 προηγούμενες εβδομάδες και πιθανότατα ο απερχόμενος Δήμαρχος να τα θεωρεί και εμπαθή.
Συγκεντρωτισμός, υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, μικρή κλειστή ομάδα που κανονίζει τα πάντα, διατήρηση στις καρέκλες. Αυτά λέει και ο εκλεγμένος μαζί του, κ. Νικολάου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα θέλαμε να κάνουμε και ένα σχόλιο για την αλλαγή πλεύσης από την πλευρά του απερχόμενου Δημάρχου στον τομέα της επικοινωνίας.

 Ο κ. Σταματόπουλος από τη μία πλευρά προφανώς επηρεασμένος από την επικοινωνία του κ. Λέγγα αποφάσισε να τον αντιγράψει σε έναν βαθμό, να αφήσει κατά μέρος τα “βλάχικα” και τα “γραφικά” και να “μπουκώσει” την κοινή γνώμη με την εικόνα του και με εντυπωσιακές παρουσιάσεις.

Τώρα θυμήθηκε και τα ΜΜΕ που επί 5ετίας του ήταν υπό “διωγμό” αλλά στον απολογισμό ήσαν όλα καλεσμένα. Τώρα θυμήθηκε τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, τις τοπικές εφημερίδες και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Και τελικά το αυθόρμητο και το αυθεντικό που επιχειρεί να πλασάρει σε συσκευασία “χωριάτικη” (για να εμφανίζεται και πιο οικείος) ίσως τελικά να είναι απλά ένα τρικ. Δεν εξηγείται αλλιώς που σε συνάντηση με τον υπουργό κ. Χαρίτση εμφανίζεται με φούτερ, στο Καρναβάλι ως “αρχοντοχωριάτης”, στην παρέλαση με κόκκινη γραβάτα και στον απολογισμό  με κανονικό κοστούμι.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος, κ. Σπύρος Σταματόπουλος, είναι απλά ένας ρολίστας που έχει καταλάβει τις ανάγκες των ανθρώπων της επαρχίας να εκλέγουν έναν άνθρωπο “της διπλανής πόρτας” ώστε να μπορεί διατηρείται στη θέση του.

Αυτή τη φορά , πάντως, η ερμηνεία του δεν πείθει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video