ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνάντηση του Μάρκου Λέγγα με το Σύλλογο Αρχαία Σικυών

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτών «Αρχαία Σικυών» Πάνο Λεονάρδο, ο οποίος εκπροσώπησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, είχε την Τρίτη το βράδυ ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτών «Αρχαία Σικυών» Πάνο Λεονάρδο, ο οποίος εκπροσώπησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, είχε την Τρίτη το βράδυ ο επικεφαλής του συνδυασμού «συνΔΗΜΟΤΕΣ» και υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας. Στη συνάντηση παραβρέθηκεκαι ο υποψήφιος του συνδυασμού Κώστας Συριάνος.

Oκ. Λεονάρδοςαναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το 2002, έχει 230 μέλη και στόχος του είναι η προβολή των αρχαιοτήτων του δήμου Σικυωνίων. Περιγράφοντας τις ανασκαφικές εξελίξεις στο Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας ο κ. Λεονάρδος τόνισε ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των ανασκαφών και την αποκάλυψη των εδωλίων που εκτείνονται σε μεγάλο εύρος.

Σημείωσε, ωστόσο, πως, δυστυχώς, από τις δύο Παρόδους του θεάτρου, μόνον η μία προβλέπεται να αποκατασταθεί. Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει σύνδεση με το παρακείμενο στάδιο, βόρεια του θεάτρου, ώστε να ενοποιηθεί όλος ο χώρος.

Ο κ. Λεονάρδος κατέθεσε δύο προτάσεις στον κ. Λέγγα σε σχέση με την ενίσχυση του πολιτιστικού αποθέματος του δήμου μας. Η πρώτη αφορά την δημιουργία επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα επεξεργαστεί τρόπους, ώστε να αναδειχτεί το γεγονός ότι η αρχαία τραγωδία γεννήθηκε στην Αρχαία Σικυώνα.

Η δεύτερη αφορά την θεσμοθέτηση ενός φεστιβάλ αρχαίου δράματος, διαγωνιστικού χαρακτήρα, στο οποίο θα συμμετέχουν θίασοι και θα κερδίζουν βραβεία. Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών «Αρχαία Σικυών» ζήτησε από τον κ. Λέγγα ο δήμος να ενισχύσει τις ανασκαφές που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και αφορούν τα τείχη και την Ακρόπολη στον Φενεό αλλά και στην Αρχαία Τιτάνη.

Aπό τη μεριά του ο κ. Λέγγας έκανε αναφορά στο πρόγραμμα των «συνΔΗΜΟΤΩΝ», στο οποίο ο πολιτισμός επέχει πολύ σημαντική θέση. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως στην σημερινή εποχή κάθε δήμος, αν θέλει να γίνει βιώσιμος, πρέπει να παράξει πλούτο και ο πολιτισμός μπορεί να ενισχύει την ανάπτυξη ενός τόπου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video