ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ειρήνη Φλαμουρτζή .. Με όραμα ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία

Στο πρόσωπο του Μάρκου Λέγγα και στους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» βρήκα την έμπνευση και το κίνητρο για να δώσω όλες τις δυνάμεις μου, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Δήμου μας.

Μπορεί να γεννήθηκα και να μεγάλωσα στον Πειραιά όμως τα τελευταία 16 χρόνια ζω και εργάζομαι στο Κιάτο. Αγαπάω τον τόπο αυτό και για αυτόν το λόγο αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, για να μπορέσω και εγώ από την δική μου θέση να συμβάλλω όσο το δυνατόν περισσότερο στην βελτίωση των όσων τον απασχολούν.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα και συνέπεια. Ανθρώπους που θα δουλέψουν για το καλό του Δήμου, με πνεύμα δημιουργίας, συνεννόησης, και πολιτικού πολιτισμού. Οφείλουμε στους εαυτούς μας να εκλέξουμε έναν δήμαρχο και ένα δημοτικό επιτελείο που να νοιάζεται για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές. Είναι αναγκαίο να εκλέξουμε εκείνον που, μαζί με την ομάδα του, θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας. Να μείνουν οι νέοι εδώ. Θέλουμε και είναι απαραίτητο να έχουμε ένα δήμαρχο που ζει το σήμερά και όχι το παλαιοκομματικό-μικροπολιτικό χθες. Να είναι έτοιμος να δεχτεί απόψεις και θέσεις εκτός της δικής του ιδεολογίας.

Στο πρόσωπο του Μάρκου Λέγγα και στους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» βρήκα την έμπνευση και το κίνητρο για να δώσω όλες τις δυνάμεις μου, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Δήμου μας. Μοναδικό μου κίνητρο είναι η αγάπη μου για τον τόπο αυτό. Αποφάσισα να δηλώσω παρούσα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Θέτοντας την υποψηφιότητά μου στην κρίση σας, το μόνο που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι οι συνεχείς προσπάθειες για την βελτίωση ζητημάτων που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό αλλά και γενικότερα την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η παιδεία πρέπει να αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες άσκησης πολιτικής του Δήμου Σικυωνίων. Ο Δήμος μας πρέπει να επενδύσει ένα μεγάλο μέρος αναπτυξιακής στρατηγικής του στην παιδεία. Όχι μόνο γιατί στο σύγχρονο περιβάλλον η ανάπτυξη κάθε κοινωνίας περνάει μέσα από την διαδικασία της εκπαίδευσης, αλλά και γιατί μόνο η παιδεία προσφέρει την απαραίτητη υποδομή, για την αναβάθμιση των κοινωνικών αντανακλαστικών προόδου, του συνόλου των πολιτών.

Να ξεκινήσουμε μια μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε τον Δήμο μας σε μία νέα εποχή. Να φτιάξουμε ένα δήμο φιλικό και ανθρώπινο που θα παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής στους κατοίκους του, γιατί  για εμάς τους «ΣυνΔημότες» η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι πάνω απ’ όλα.

Η πόλις, αναφέρει ο Αριστοτέλης, είναι η τελειότερη μορφή κοινωνίας και σκοπός της δημιουργίας της είναι η ευδαιμονία των πολιτών της. Είναι κοινή διαπίστωση το γεγονός ότι αυξημένες αρμοδιότητες που αποδόθηκαν στους δήμους δεν συνοδεύτηκαν ποτέ από τους ανάλογους πόρους, με ευθύνη της πολιτείας. Είναι επίσης γνωστό ότι οικονομική και δημοσιονομική κρίση έφερε τα πάνω κάτω, περικόπτοντας τα διαθέσιμα για την εκπαίδευση περίπου στο μισό, ενώ η μείωση του εισοδήματος των πολιτών μετέβαλε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στρέφοντας τα νοικοκυριά ακόμη περισσότερο προς τις δημόσιες δομές αγωγής και εκπαίδευσης. Η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει σημαντικά τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης προκαλώντας συνωστισμό στις διαθέσιμες δομές τους με αποτέλεσμα να αποκλείονται χιλιάδες παιδιά ιδιαίτερα βρεφικής και προσχολικής ηλικίας (πέρσι υπολογίζεται ότι έμειναν εκτός πάνω από 30.000 παιδιά).

Για να λύσεις όμως ένα πρόβλημα θα πρέπει αρχικά να το ορίσεις και αφού επιλέξεις τα κατάλληλα εργαλεία να διασφαλίσεις προϋποθέσεις συνεργασίας και συνεννόησης. Πρέπει να θέσουμε γερά τις βάσεις για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, που θα προάγει το διάλογο, θα ενισχύει την δημιουργικότητα, θα ανοίγει δρόμο στην καινοτομία και θα υπηρετεί την παιδαγωγική ελευθερία και την δημοκρατία. Σε αυτό το εγχείρημα δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι εμείς οι πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να αποδεχτούμε κάποτε την ατομική ευθύνη που μας αναλογεί για τα κοινά, για όσα διαδραματίζονται γύρω μας και αφορούν το μέλλον των παιδιών μας.

Επειδή η συνδρομή του Δήμου σε προγραμματισμένες δράσεις δεν είναι ποτέ επαρκής θα ήταν καλοδεχούμενη η όποια συμμετοχή εθελοντών, κοινωνικών φορέων αλλά και επιχειρήσεων που επιθυμούν να συνδράμουν στην υλοποίηση τους. Τα σχολεία πρέπει να πάψουν, ιδιαίτερα όταν είναι εκτός λειτουργίας να αποτελούν το «άβατο» της πόλης, περιστοιχισμένο από ψηλά κάγκελα και να ανοίξουν τις πόρτες και τις υποδομές τους, σε όλα τα παιδιά, επιτυγχάνοντας έτσι τον στόχο της ευδαιμονίας για την οποία μίλησε ο Αριστοτέλης στα « Πολιτικά »  εκπληρώνοντας ταυτόχρονα το όραμα για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, για όλα τα παιδιά. Έναν δήμο για όλους.

*Η κυρία Ειρήνη Φλαμουρτζή είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video