ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το αναγκαίο και το αυτονόητο στις εκλογές της Κορίνθου

Με την παρουσίαση του συνδυασμού του Αλ. Πνευματικού, ολοκληρώθηκε η εικόνα των “αποκαλυπτηρίων”, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις βασικές υποψηφιότητες. Οι εκλογές της Κορίνθου πάνε για την τελική ευθεία - Τι ζητάει η Κόρινθος το 2019 και τι μπορεί να περιμένει από τον καθένα;

Με την παρουσίαση του συνδυασμού του Δημάρχου, Αλέκου Πνευματικού, ολοκληρώθηκε η εικόνα του προεκλογικού παζλ των “αποκαλυπτηρίων”, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις βασικές υποψηφιότητες. Καλλίρης, Πνευματικός, Νανόπουλος και Σταυρέλης μας έχουν κάνει γνωστά 4-5 βασικά πράγματα σχετικά με τις επιδιώξεις τους και με μια βασική κατεύθυνση.

Στο κείμενο αυτό έχουμε σκοπό να δούμε τι ακριβώς καινούριο έχει να κερδίσει η Κόρινθος και ο Δήμος συνολικότερα από αυτές τις εκλογές, από τις επιδιώξεις αυτών των υποψηφίων. Η βασική παρατήρηση είναι ότι τα 3 από τα 4 πρόσωπα τα γνωρίζουμε ήδη. Ξέρουμε σε τι είναι καλοί και σε τι δεν είναι.

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Ο Δήμαρχος, Αλέκος Πνευματικός, έχει απομείνει με μοναδικό αφήγημα τον εαυτό του. Τα στελέχη πλέον υπάρχουν γιατί ο νόμος επιβάλλει να καταθέσεις και ένα συνδυασμό. Ο Αλέκος άνετα θα μπορούσε να είναι υποψήφιος βουλευτής με κάποιο κόμμα και θα μπορούσε και να εκλεγεί. Αν δεν ήθελε να “χοροπηδά” από κόμμα σε κόμμα.

Το καλό με τον Αλέκο είναι ότι ξέρει να κάνει έργα, πολλά έργα. Το κακό, όμως, είναι ότι (σχεδόν) ΟΛΑ τα κάνει “τσάτρα-πάτρα” (που λένε και στο χωριό μας),

  • όπως οι πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις στο Λέχαιο,
  • όπως η ποιότητα των πεζοδρόμων,
  • όπως τα αγάλματα στο κέντρο της πόλης,
  • όπως η αδυναμία να συνδέσει τον Προαστιακό με το κέντρο της πόλης και να οδηγήσει τον τόπο σε μια εξωστρέφεια,
  • όπως η αδυναμία να εκμεταλλευθεί τουριστικά το ιστορικό τρίγωνο Αρχαία Κόρινθος - Ισθμός - Απ. Παύλος

αναρίθμητα τα παραδείγματα.

Το κυριότερο, δε, χαρακτηριστικό των έργων, το οποίο πλέον έχει γίνει ένα με το “δέρμα” του είναι μια αισθητική ανάμεσα στο πρόχειρο και το επαγγελματικό. Μία αισθητική που ναι μεν δίνει μια πνοή στην Κόρινθο, αλλά όχι ταυτότητα. Και αυτό είναι πρόβλημα..

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Νανόπουλος, είναι ο απόμακρος τεχνοκράτης, με βασική στρατηγική το “τάξιμο” και το ευκαιριακό. Η στόχευση είναι μία. Η προσωπική του επιτυχία. Και μόνο. Όπως και ο Αλέκος, κατεβαίνει και σε αυτές τις εκλογές με αφήγημα τον εαυτό του. Ψηφήστε ΕΜΕΝΑ, όχι το συνδυασμό. Αυτός είναι απλά μια γαρνιτούρα, όπως και αυτός του Αλέκου.

Τι μπορεί να κερδίσει η Κόρινθος με το Βασίλη; Μπορεί να κάνει εκθέσεις και shows όπου θα φωτογραφίζεται (και πάλι) δίπλα σε υπουργούς, παπάδες και άλλους επισήμους, θα συνεχίσει το “χούι” να δίνει υποσχέσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν μετεκλογικά και στο τέλος όλοι οι σύμβουλοι του θα αποχωρήσουν γιατί θα καταλάβουν (αργά βέβαια, όπως και στο Επιμελητήριο αλλά και στο Δήμο) ότι είναι απλά “φιγούρες” στο μυαλό του Βασίλη με ημερομηνία λήξης.
Όταν πάψουν να είναι χρήσιμοι θα πεταχτούν στο “σκουπιδοτενεκέ”. Κατά τη γνώμη μας πάντα.

Με δυο λόγια, ο Βασίλης είναι ικανός να παρουσιάσει grande σχέδια (όπως η αφίσα στο προεκλογικό του γραφείο το ‘14) αλλά δεν πρόκειται ποτέ να τα υλοιποιήσει και αυτό το ξέρει εκ των προτέρων.

Γιατί δεν το αλλάζει; Διότι από μία ηλικία και έπειτα οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Αυτό.

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

Ο Νίκος Σταυρέλης είναι ένας από τους λίγους που έχουμε δει ποτέ που έχει καταφέρει να μην είναι ούτε το παλιό  ούτε το καινούριο.

Ο Αλέκος του φόρτωσε τα “στραβά” και το στίγμα μιας “προδοσίας” (άσχετα ποια είναι η αλήθεια) και ο κύριος Νίκος αλλά και ο Γιώργος Μουρούτσος νόμισαν ότι με τα βίντεο, τα χρονοδιαγράμματα, τα λογότυπα και το Δ. Τζαναβάρα θα ρίξουν τον Αλέκο.

Για την “ταμπακιέρα” των 13 χρόνων δεν μίλησαν ποτέ, όταν ο Γ. Οικονόμου μίλησε για τις αναθέσεις στον κουνιάδο του Δημάρχου έκαναν την “πάπια” (γιατί άραγε;), η επικοινωνία τους δεν ήταν ειλικρινής (μιλούσαν για το καινούριο και παρουσίαζαν μεσήλικες και φθαρμένους), η στρατηγική τους καταστροφική (5 μήνες πριν τις εκλογές είχαν ανοίξει όλα τα χαρτιά τους).

Δυστυχώς, η στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε ποτέ, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες στελεχών φιλικά προσκείμενων να τους το δώσουν στο “πιάτο”.

Τι μπορεί να περιμένει η Κόρινθος και ο Δήμος από την εκλογή του Νίκου Σταυρέλη;

Μια ιμιτασιόν εκδοχή του Αλέκου,όπου στις μακέτες και στα βίντεο παρουσιάσεων θα βλέπουμε την καινοτομία και τη νεολαία και στην πραγματικότητα θα βλέπουμε πάλι πανηγύρια με τη Χαρά Βέρα, ιστοσελίδες των 90.000 ευρώ και στις θέσεις-κλειδιά τους ίδιους και τους ίδιους.

Ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Ο συνδυασμός του Πελοπίδα Καλλίρη είναι ίσως ο μοναδικός που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι έχει σκοπό ύπαρξης.

Εδώ φαίνεται ότι ο αρχηγός έχει αποφασίσει να δώσει χώρο στους συνεργάτες του και να μην είναι “μοναχοφάης” είτε από ανασφάλεια ή απληστία. Κάποιος μπορεί να πει ότι ο Πελοπίδας είναι κομματικός, αλλά το ίδιο είναι και οι υπόλοιποι (με εξαίρεση τον Αλέκο που είναι πλέον πολυ-κομματικός, αναλόγως του ποια είναι η Κυβέρνηση στην Αθήνα).

Το σημαντικότερο σε αυτό το συνδυασμό είναι ότι τα στελέχη που απαρτίζουν το συνδυασμό δεν είναι φθαρμένα, δεν είναι μία “γαρνιτούρα” για να συμπληρωθούν τα άτομα, πολλά από αυτά είναι δυναμικά και “πεινασμένα” να φτιάξουν πράγματα, που με κανέναν άλλο επικεφαλής δεν θα μπορούσαν να κάνουν. Σίγουρα, όχι με τον Αλέκο ή το Βασίλη.

Τέλος, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο Πελοπίδας δεν έχει επάνω τις "μουτζούρες" και τη "σκόνη" από το δημοτικό "μαλλιοτράβηγμα" που όλους μας κούρασε.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Και εδώ έρχεται το ερώτημα: τι ζητάει η Κόρινθος το 2019;

Έχουμε τη γνώμη ότι η Κόρινθος έχει ανάγκη μία “επανεκκίνηση” σε πολλά επίπεδα. Στον επαναπροσδιορισμό μιας “ταυτότητας” βασισμένη σε σύγχρονα δεδομένα και απαιτήσεις, στην εξωστρέφεια και τις πολυεπίπεδες συμμαχίες, θέλει προοπτική και διάθεση από όποιους αναλάβουν ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Και με δεδομένο ότι οι υπόλοιποι 3 συνδυασμοί έχουν ήδη δοκιμαστεί (είτε σαν Δημοτική Αρχή ή σαν Αντιπολίτευση) καταλαβαίνουμε ότι το καινούριο δεν πρόκειται να το δούμε.

Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε έργα ατάκτως ερριμένα και χωρίς πλαίσιο ή θα ακούμε υποσχέσεις για μεγαλεία και κρουαζιερόπλοια που δεν θα βλέπουμε ή θα διαβάζουμε χρονοδιαγράμματα και θα κραδαίνουμε γουρνοπούλες στη γιορτή του Απ. Παύλου.

Υπό αυτή την οπτική, η υποψηφιότητα του Πελοπίδα Καλλίρη, με τα συν και τα πλην, είναι μία ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ για την περιοχή. Μία πιο ειλικρινής πρόταση, ίσως λιγότερο δακρύβρεχτη και συγκινησιακή αλλά έχουμε την ΕΚΤΙΜΗΣΗ πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.

Και εάν το αναγκαίο μπορεί να είναι και το αυτονόητο, το κέρδος θα μπορούσε να είναι διπλό.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video