ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ Λ’ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, η έκτακτη 30η Ιερατική Σύναξη, στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» Αίθουσα στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Μετά την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών της Συνάξεως.
 Τον λόγο έλαβε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος θερμά παρουσίασε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο στην Σύναξη των Κληρικών μας, ευχαριστών τον Θεό και την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την σοφή προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου β΄, τόσο για την παραχώρηση της θέσεως Βοηθού Επισκόπου στην Ι. Μητρόπολή μας όσον και για την εκλογή του συγκεκριμένου προσώπου. Αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής διαλόγου της Εκκλησίας με την Πολιτεία, της οποίας αποτελεί και μέλος, κυρίως όμως, εστίασε την προσοχή των Κληρικών μας στις υποχρεώσεις των δια την τακτοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ι. Ναών και τις δηλώσεις των στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
 Συνέστησε στους Κληρικούς μας να επιτελούν τα Ιερατικά Καθήκοντά τους με ιδιαίτερη σπουδή και φροντίδα εν όψει και της περιόδου που διανύουμε, δηλαδή, της Μ. Τεσσαρακοστής.
 Υπενθύμισε, επίσης, την ιδιαίτερη τιμή για την Ι. Μητρόπολη μας και τον ευσεβή Λαό της, που προγραμματίζεται για τον εορτασμό των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019» με την έλευση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και τις υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβουν οι Κληρικοί μας για την επιτυχή πραγματοποίηση αυτών.
 Εκ μέρους των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας προσέφερε ο σεβαστός Ποιμενάρχης μας στον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Κεγχρεών επιστήθιο Σταυρό και Εγκόλπιο, αναφωνώντας η Ι. Σύναξις των Κληρικών το «Αξιος»!
  Ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών αντιφωνώντας ευχαρίστησε ευλαβοτρόπως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την ανύστακτο μέριμνα του και το μεγάλο ενδιαφέρον του ως και τους συνεργάτας αδελφούς Κληρικούς με τους οποίους επί μια 30/ετία και πλέον συνδιακονούν στο έργο της σωτηρίας των ψυχών του ευσεβούς και φιλοπρόοδου Λαού της Κορινθίας, ευχόμενος σ᾿ αυτούς να είναι και αυτοί «ΑΞΙΟΙ» στην διακονία τους και όλοι «ΑΞΙΟΙ» να βρεθούμε ενώπιον του Αγίου Θεού με πρώτον τον Δεσπότη τους κ. Διονύσιο.
Η 30η Ιερατική Σύναξη έληξε με την φήμη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, που έψαλαν όλοι οι Κληρικοί μας, και με αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο της «Κροκιδείου» Αιθούσης.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.   Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video