ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

O Φενεός στέλνει στην «εξορία» το Σταματόπουλο

Οι Φενεάτες αισθάνονται πικραμένοι, εξοργισμένοι, αδικημένοι έως και προδομένοι από έναν δικό τους άνθρωπο που αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο απασχολημένος με άλλα θέματα και ίσως και άλλες .. εκλογές.

Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε ένα γενικό πολιτικό σχόλιο σχετικά με μια πορεία πτώσης του απερχόμενου Δημάρχου Σικυωνίων, Σπ. Σταματόπουλου, και πριν περάσει μία εβδομάδα φαίνεται να έρχονται και τα πρώτα σημάδια επιβεβαίωσης και μάλιστα από τον τόπο καταγωγής του, τον Φενεό.

Σε μια φορτισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη, οι κάτοικοι του Φενεού επιτέθηκαν στον συντοπίτη τους Δήμαρχο για την κατάρρευση της γέφυρας στον Όλβιο ποταμό με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει χωριστεί στα δυο.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίστηκαν εξοργισμένοι με τα «μπαλώματα» που φαίνεται να επιχειρεί να εφαρμόσει ο απερχόμενος Δήμαρχος και τα ερωτήματα που δημιουργούνται πέφτουν αμείλικτα.

Κατ’ αρχάς ποιος ήταν ο λόγος που έριξαν τη γέφυρα τόσο βιαστικά; Έπειτα, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως το ένα ρεύμα είχε μπαζωθεί. Ποιος το είχε μπαζώσει; Μήπως έχει κάποια σχέση με το Δήμο;

Γιατί βιάστηκαν να ρίξουν και το δεύτερο τόξο της γέφυρας προκαλώντας έτσι και το κόψιμο των καλωδίων του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς τηλέφωνο και Ιντερνετ η περιοχή;

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Οι οικονομικές συνέπειες για την περιοχή είναι μεγάλες. Δεν υπάρχουν POS για τις επιχειρήσεις, δεν υπάρχει πρόσβαση σε λεωφορεία και η ζημιά απλώνεται από τη Στυμφαλία έως τον Φενεό.

Μία περιοχή που βρίσκεται στον τουριστικό χάρτη και αυτή τη στιγμή έχει μείνει αποκομμένη όπως φαίνεται καθαρά να αναφέρει στο βίντεο και ο κάτοικος της περιοχής που έλαβε το λόγο στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

 «Δεν θα δουλέψει κανένας. Έχετε αράξει εδώ στο Κιάτο και νομίζετε ότι εμείς οι Φενεάτες τρώμε κουτόχορτο. Η περιοχή είναι τουριστική και δεν την αντιμετωπίζετε έτσι. Και αν δεν ψωνίσουμε εμείς στα πεδινά θα πεινάσετε και εσείς»

 

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Η οργή των κατοίκων του Φενεού για την αδράνεια του Δήμου για περίπου ένα μήνα είναι ένα ισχυρό και συμβολικό μήνυμα με δεδομένο ότι ο Σπύρος Σταματόπουλος αντλεί το μεγαλύτερο κομμάτι της δύναμής του από την περιοχή.

Ο Φενεός δείχνει να εγκαταλείπει για τα καλά το Σταματόπουλο, ο οποίος χάνοντας τα στηρίγματά του εκεί ουσιαστικά βρίσκεται στο κενό αφού το Κιάτο είχε πάντα πρόβλημα να τον αποδεχθεί ενώ σε Στυμφαλία και Φενεό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το «ροκάνισμά» του από Λέγγα και Παπαγεωργίου.

Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι στις 24 Μαρτίου αναμένεται και ο απολογισμός του και πολλοί αναρωτούνται τι είδους θα είναι αυτός, με δεδομένο ότι ήδη κατηγορείται ότι είπε ψέματα για το δρόμο Λαύκα – Καστανιά ότι ήταν δικό του έργο, όπως και για το νερό οπότε γιατί να μην διανθιστεί ο απολογισμός με μερικά ακόμη;

Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Η εγκατάλειψη της ορεινής ζώνης είναι αυταπόδεικτη πλέον και ο μύθος του «Δημάρχου των έργων» κατέρρευσε μαζί με τη γέφυρα. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Σικυωνίων επί 9 χρόνια δεν κατάφερε να «παντρέψει» την ορεινή με την πεδινή ζώνη και θα πρέπει να θεωρείται υπεύθυνος για το διχασμό των δημοτών.

 Ένας διχασμός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο πρόσωπο και το λόγο του εκπρόσωπου της περιοχής. Οι Φενεάτες αισθάνονται πικραμένοι, εξοργισμένοι, αδικημένοι έως και προδομένοι από έναν δικό τους άνθρωπο που αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο απασχολημένος με άλλα θέματα και ίσως και άλλες .. εκλογές.

Πριν κλείσουμε θα πρέπει να αναφέρουμε μία σημαντική στιγμή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ένας πολίτης είπε στον απερχόμενο Δήμαρχο πως "στην Αρχαία Αθήνα όταν ένας κυβερνήτης της πόλης έλεγε ψέματα ή αδιαφορούσε για τους πολίτες είχε δύο επιλογές: ή να πιει το κώνειο ή να εξοριστεί. Εμείς δεν θα σας δώσουμε το κώνειο...".

Υ.Γ. Εντύπωση προκάλεσε επίσης και η σιωπή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψηφίου Δημάρχου Σικυωνίων, Κ. Σαρχάνη, που για ένα τόσο σημαντικό θέμα απέφυγε να πάρει θέση. Ίσως ο ίδιος να μετρούσε ακόμη τα συμπεράσματα από την πρεμιέρα του συνδυασμού του, ίσως να μην ήθελε να «σπάσει αυγά», ίσως είχε στο μυαλό του «συμμαχίες της επόμενης ημέρας».

Ίσως, τελικά, το Κιάτο να απέχει όντως αρκετά από τα προβλήματα του Φενεού.

 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video