ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Της ...Γκουέρνικα γίνεται στο Κιάτο

Ο Ζαχαρόπουλος έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό - Το ψυχογράφημα των "4" επιστολών

Πριν από μερικές ημέρες, συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων, Νίκος Ζαχαρόπουλος, έστειλε μια επιστολή στους υποψήφιους Δημάρχους της περιοχής, εξαιρουμένου του Σπύρου Σταματόπουλου.

Στην επιστολή του ανέφερε ότι ο Δήμος έχει περιέλθει σε πλήρη αναξιοπιστία, απαξίωση και παρακμή, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, με ευθυνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Μίλησε επίσης για παρατεταμένη παρακμή, με σοβαρές συνέπειες για την περιοχή, για καθεστωτικές συμπεριφορές και ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δήμου από την πλευρά του απερχόμενου Δημάρχου.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος αναβαπτισμένος στην κολυμβήθρα μιας απρόσμενης επικοινωνιακής έκρηξης, λόγω της υποψηφιότητας της κόρης του Χρυσούλας στο ευρωψηφοδέλτιο Μακρόν, προχώρησε σε ένα κάλεσμα προς όλους του ανθυποψήφιους, προκαλώντας μια συζήτηση για το μέλλον της περιοχής και τους προέτρεψε να βάλουν την προκοπή της, πάνω από τα συμφέροντα και τις φιλοδοξίες.

Οι απαντήσεις που έλαβε ή δεν έλαβε μάς δείχνουν αρκετά για τις προθέσεις ενός εκάστου των υποψηφίων, ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου, αλλά και για τον πολιτικό τους χαρακτήρα.

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρωτοβουλία του κ. Ζαχαρόπουλου απέδειξε ότι δεν λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι βάζει το Δήμο και την τοπική κοινωνία πάνω από όλα τα άλλα. Δείχνει έμπρακτα ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι «καρέκλες» και το «παραγοντιλίκι».

Πολλώ δε μάλλον με δεδομένο ότι η ηλεκτρονική δημοσκόπηση της ιστοσελίδας korinthian-news.gr «φούσκωσε τα πανιά του» φέρνοντάς τον τρίτο στις προτιμήσεις της τοπικής κοινωνίας. Η στάση του δείχνει ότι ο βασικός του στόχος είναι η ανατροπή στο Δήμο Σικυωνίων και για το λόγο αυτό δέχεται να καθίσει στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων», χωρίς προαπαιτούμενα, με τους υπόλοιπους υποψήφιους.


Ο ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΓΓΑΣ

Ο Μάρκος Λέγγας ήταν ο μόνος που μίλησε επί της ουσίας και αυτό κάτι λέει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την πολιτική του παρουσία.

Συμφώνησε με τον κ. Ζαχαρόπουλο και υπενθύμισε στην καλογραμμένη επιστολή του ότι και ο ίδιος προχώρησε σε ένα ανάλογο εγχείρημα-πρόσκληση, πριν από περίπου ένα μήνα.

Με την στάση του επιβεβαίωσε ότι πρόθεσή του είναι να συντηρεί σοβαρό προφίλ, δείχνοντας σεβασμό προς τους ανθυποψηφίους του, όπως φαίνεται και από την απάντησή του: γραμμένη σε επιστολόχαρτο, με υπογραφή και διατυπώνοντας επιχειρήματα ουσίας.


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου εξέπληξε δυσάρεστα. Εμφάνισε ως απάντηση ένα ασύντακτο κείμενο, το οποίο ήταν γραμμένο πρόχειρα.

Μάλιστα, ενώ η επιστολή του κ. Ζαχαρόπουλου ήταν επίσημη (ημερομηνία ονοματεπώνυμο στοιχεία διεύθυνσης κ.λπ), ο ίδιος προώθησε την απάντησή του, πάνω στο ίδιο μέιλ με το οποίο έλαβε την πρόσκληση Ζαχαρόπουλου.

Το ύφος του κειμένου προδίδει έναν σαφή εκνευρισμό και αμηχανία, κυρίως με την αναφορά στο τέλος της απάντησης του. Εκεί μιλά για 30 υποψήφιους των οποίων έχει ήδη αποσπάσει την υπογραφή.

Μοιάζει με μία δήλωση ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν, αλλά ουσιαστικά είναι μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αφού σε όλες τις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται υπό κατάρρευση. Ταυτόχρονα δίνει και ένα τόνο αμετροέπειας στο κείμενό του, με την αναφορά ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν κάποιοι υποψήφιοι, παρεξηγηθούν από όσα αναφέρει.

Το πολιτικό, όμως, στοιχείο της απάντησης Παπαγεωργίου είναι πως ο ίδιος κάνει ελάχιστη αναφορά στον Σπύρο Σταματόπουλο (τον οποίο, υποτίθεται, ενδιαφέρεται να απομακρύνει από την θέση του δημάρχου) και αναλώνεται σε επιθέσεις πρωτίστως στον Μάρκο Λέγγα και δευτερευόντως στον Κώστα Σαρχάνη.

Με αυτόν τον τρόπο δείχνει καθαρά ποιοι είναι αυτοί που τον απασχολούν στον πολιτικό σχεδιασμό του, για να βρεθεί στο δεύτερο γύρο.

Όλα αυτά, βέβαια, δείχνουν μία «κοντόφθαλμη» προσέγγιση που σίγουρα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της περιοχής αλλά υποψιαζόμαστε ούτε και του ιδίου. Ίσως τελικά έχουν δίκιο εκείνοι που μεταφέρουν ότι, ενώ δημοσίως καταφέρεται εναντίον του κ. Σταματόπουλου στις ιδιωτικές του συζητήσεις τονίζει ότι αν στον δεύτερο γύρο βρεθεί το δίδυμο Σταματόπουλου – Λέγγα, όπως επιβεβαιώνουν όλα τα γκάλοπ, εκείνος θα υποστηρίξει τον σημερινό δήμαρχο!

Τέλος το ψυχρό «καλημέρα σας», με το οποίο κλείνει την απάντησή του, δείχνει ότι θέλει να ξεμπερδέψει γρήγορα και σίγουρα βεβιασμένα κάθε παράθυρο συνεννόησης και διαλόγου.  


Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΟΥΣΕΛΑΣ

Και στην περίπτωση Χουσελά ισχύουν ακριβώς τα ίδια με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου. Εδώ το πρόβλημα «Μάρκος Λέγγας» είναι πιο ευδιάκριτο, αφού διαρκώς αναφέρεται σε αυτόν αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους εκτός του «κάδρου», σε μία επιστολή που υποτίθεται ότι ο στόχος είναι ο Σπύρος Σταματόπουλος.

Αξίζει να θυμίσουμε πως πριν από μερικές ημέρες είχαμε κάνει μια αναφορά στην συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, κάτω από το σπίτι του κ. Χουσελά, για την οποία δεν υπήρξε διάψευση.


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΧΑΝΗΣ

Ο κ. Σαρχάνης δεν απάντησε καν στην επιστολή του κ. Ζαχαρόπουλου, χάνοντας κατά τη γνώμη μας μια ευκαιρία να δημιουργήσει αίσθηση τόσο σε πολιτικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος είναι ένα ηθικό στοιχείο της περιοχής και με το μέλλον μπροστά του αλλά η παρατεταμένη σιωπή του μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Ο ίδιος φαίνεται ότι «πληρώνει» γραμμάτια του Κώστα Σπανού, για τον οποίο οι φήμες στην περιοχή λένε ότι, μετά τις βουλευτικές εκλογές και σε περίπτωση νέας επικράτησης του κ. Σταματόπουλου, θα είναι ο νέος γραμματέας του Δήμου.


ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι ο στόχος της επιστολής ήταν η συνένωση των δυνάμεων για την αλλαγή διοίκησης στον δήμο και η ανάδειξη της ανεπάρκειας του απερχόμενου Δημάρχου, Σπύρου Σταματόπουλου (για την οποία υποτίθεται ότι όλοι συμφωνούν), στις απαντήσεις των υποψηφίων ο στόχος μετασχηματίζεται και τα «πυρά» (άμεσα έμμεσα) κατευθύνονται προς το Μάρκο Λέγγα.

Μία πρώτη εξήγηση είναι ότι οι υποψήφιοι βλέπουν την διαρκή και ανοδική δυναμική του και στρατηγικά προσπαθούν να τον «υποβαθμίσουν», πιθανότατα σκεπτόμενοι ότι ο κ. Σταματόπουλος είναι αρκετά μακριά τους για να τον απειλήσουν στον πρώτο γύρο.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ενώ η επιστολή του κ. Ζαχαρόπουλου ορίζει ξεκάθαρα τον κ. Σταματόπουλο ως το στόχο, οι υποψήφιοι ασχολούνται με τον κ. Λέγγα και την επικοινωνιακή του ομάδα, η οποία εν τέλει έχει ανακατέψει για τα καλά την “τράπουλα” των εκλογών στο Δήμο Σικυωνίων.

Ακολουθούν οι επιστολές

  1. ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
  4. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΟΥΣΕΛΑ

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video