ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιστολή Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Κ. Γαβρόγλου για Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

“Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας και η αναβάθμισή του αναμενόταν ως μια αναπτυξιακή «ανάσα» για την Αρκαδία”

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για την τελική μορφή του σχεδίου. Το σχέδιο αυτό που δημοσιεύτηκε σε διάφορες ιστοσελίδες έχει προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση στους φορείς της Αρκαδίας, καθώς δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σχετικό πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας που σας κατατέθηκε αλλά ούτε και με τις προσδοκίες τόσο των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύουν στην Τρίπολη, έδρα του Πανεπιστημίου, όσο και όλων των τοπικών φορέων.
Η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων αναμενόταν με ανυπομονησία από την τοπική κοινωνία, καθώς οι προτάσεις της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας κινούνταν σε θετική κατεύθυνση και η υλοποίησή τους θα συνέβαλε στην αναβάθμιση τόσο του Πανεπιστημίου στο σύνολό του, όσο και των Σχολών και των Τμημάτων που βρίσκονται στην Τρίπολη, γεγονός που η περιοχή μας έχει απόλυτη ανάγκη.
Η Αρκαδία, κύριε Υπουργέ, δεν διαθέτει δυστυχώς ούτε την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Αργολίδας, ούτε την πρωτογενή παραγωγή και την μεταποίηση των υπολοίπων Νομών της Πελοποννήσου. Και σίγουρα δεν διαθέτει τη δυναμική και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Πάτρας. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας και η αναβάθμισή του αναμενόταν ως μια αναπτυξιακή «ανάσα» για την Αρκαδία. Μάλιστα, το Επιμελητήριο έχει στηρίξει τις προσπάθειες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την μεταφορά του σε χώρο που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και για την οποία είχε δεσμευθεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τις εργασίες του 10ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου στην Τρίπολη τον Φεβρουάριο του 2018. Με την μεταφορά αυτή θα δημιουργούνταν νέες υποδομές και μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη για τη φιλοξενία φοιτητών, την παροχή υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου σπουδών, τη διενέργεια συνεδρίων και την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού και συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή.
Αντί όλων των παραπάνω, όμως, διαπιστώνουμε – τουλάχιστον σε ό,τι μέχρι τώρα έχει δει το φως της δημοσιότητας – ότι διαψεύδονται οι προσδοκίες μας για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη. Φαίνεται ότι η έδρα είναι το μόνο που απομένει στην πόλη μας, αφού όχι μόνον δεν ιδρύονται όλα τα προτεινόμενα από το πόρισμα της Επιτροπής νέα τμήματα στην Τρίπολη (Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Κτηνιατρικής), αλλά απομακρύνονται τμήματα αξιόλογα, όπως το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Τρίπολης, για να μεταφερθούν στην Πάτρα, όπου θα εδρεύει η Σχολή Μηχανικών, η οποία έχει ήδη ένα αξιόλογο και καταξιωμένο πανεπιστημιακό Ίδρυμα, και η οποία δεν ανήκει καν διοικητικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χάνεται, δηλαδή, και ο περιφερειακός ρόλος του Πανεπιστημίου, αφού στον όποιο σχεδιασμό του θα πρέπει να συνεργάζεται με δύο διαφορετικές Περιφέρειες!
Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε ποιοι παράγοντες και ποια λογική υπαγόρευσε αυτές τις προτάσεις ή αυτό το σχέδιο νόμου, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για σοβαρή υποβάθμιση της περιοχής μας και των όποιων πιθανοτήτων ανάπτυξης θα προσέφερε σε αυτήν η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων και η ίδρυση των νέων τμημάτων στην Τρίπολη. Απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω πριν καταλήξετε σε οποιαδήποτε οριστική απόφαση, καθώς και το πόρισμα και τις προτάσεις της Επιτροπής  σχετικά με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video