ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Όταν ο Λέγγας τους έδειχε το μέλλον αυτοί κοιτούσαν το δάκτυλο

Δεν κουβαλά βαρίδια, δεν έχει εισαγγελικό λόγο, δεν είναι κομμάτι κανενός δημοτικού συστήματος, για να απολογείται για το παρελθόν του.

Είναι το νέο και έρχεται πλέον με πολύ δύναμη στο Κιάτο. Είναι το ανατρεπτικό, που φέρνει μαζί του, νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, νέο τρόπο αυτοδιοικητικής σκέψης και λειτουργίας. Στην αρχή τον λοιδώρησαν, γιατί προσπάθησε από την πρώτη κιόλας φωτογραφία του, να προσδιορίσει το δικό του στυλ, που ξένισε τους επαγγελματίες αυτοδιοικητικούς. Αυτό του πολίτη, που μπορεί να ονειρεύεται, να μοιράζεται και να τσαλακώνεται.

Δεν ήταν ποτέ και δεν θα γίνει ο παραδοσιακός πολιτικάντης και κομματάρχης, αλλά ένας προοδευτικός επιστήμονας, ένας επιτυχημένος τεχνοκράτης και φλογερός οραματιστής. Εισέβαλε στην πολιτική σκηνή του Κιάτου, για να πει νέα πράγματα και να δώσει σε μία πόλη που κινείται σε ρυθμούς …βλαχομπαρόκ, των φρέσκο αέρα της ανανέωσης. Εξάλλου ο Μάρκος Λέγγας, κοσμοπολίτης ήταν και δεν το έκρυψε αυτό. Πολίτης του κόσμου με μεγάλες διεθνείς παραστάσεις, φίλους και συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη και πρότυπο για πολλούς, που γνωρίζουν τι έχει καταφέρει με τον "Πήγασο". Δεν κουβαλά βαρίδια, δεν έχει εισαγγελικό λόγο, δεν είναι κομμάτι κανενός δημοτικού συστήματος, για να απολογείται για το παρελθόν του. Έφερε από την πρώτη στιγμή μαζί του τον ευγενή λόγο και την συναίνεση, την ενοποίηση των διαφορών και την ενσωμάτωση κάθε σημαντικού, που βρήκε ή άκουσε στις γειτονιές και τα χωριά του δήμου Σικυωνίων.

Απορούν κάποιοι πως κατάφερε ένας τεχνοκράτης μέσα σε λίγους μήνες να είναι κυρίαρχος πόλος ανανέωσης στον πλέον δύσβατο δήμο της Κορινθίας. Η εξήγηση είναι απλή. Δεν ήρθε σαν μεσσίας, αλλά σαν απλός πολίτης, που έχει όνειρα, κάνει σχέδια, έχει γνώσεις αλλά και συνεργάτες που μπορούν να εγγυηθούν την νέα εποχή, την οποία κάθε μέρα περιγράφει στους Σικυώνιους πολίτες. Και οι πολίτες της πόλης με το ιστορικό βάθος, τις βαθιές κοινωνικές και πολιτιστικές ρίζες, που είχαν χρόνια να αισθανθούν ενδιαφέρον για κάτι που είναι έξω απο κατεστημένα άρχισαν να τον ακούν προσεκτικά και να τον αποδέχονται σταδιακά.

Σήμερα ο Μάρκος Λέγγας είναι πλέον ο υποψήφιος που στον δεύτερο γύρο θα διεκδικήσει τον δήμο Σικυωνίων, με πολλές ελπίδες, γιατί κατάφερε να φωτογραφίσει στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων την Σικυώνα του μέλλοντος. Και είναι αλήθεια ότι όλα είναι πλέον ώριμα στην κοινωνία και τον δήμο για το ποιοτικό άλμα, που θα ανανεώσει την πολιτική ζωή της περιοχής, θα δώσει νέο όραμα και νέα ώθηση στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους. Αλλά και θα ανανεώσει το κουρασμένο πολιτικό προσωπικό, που χρόνια έχει κοντά του ο νυν δήμαρχος, ένα προσωπικό το οποίο κούρασε και κουράστηκε και το ίδιο.

Η διαρκώς ανοδική πορεία του Μάρκου Λέγγα, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Σικυώνα θέλει να περάσει από την εποχή της αβέβαιης διαχείρισης στην εποχή της αειφόρου ανάπτυξης, στην καινοτομία και την νέα κοινωνική σύνθεση. Πέτυχε ο Μάρκος Λέγγας σε λιγότερο από έξι μήνες να ταυτίσει το όνομα του με το μέλλον. Είναι ακριβώς αυτό που δεν κατάλαβαν όσοι έκαναν ρηχές προσεγγίσεις στα πρώτα του βήματα και πίστευαν ότι θα τον κατατάξουν εύκολα στις γραφικές αυτοδιοικητικές περιπτώσεις. Δεν είδαν ότι αυτός τους έδειχνε απλά το αύριο και εκείνοι κοιτούσαν το δάκτυλο.

Στις 2 Ιουνίου ο Μάρκος Λέγγας θα πάει στην πηγή. Αν θα πιεί κιόλας νερό είναι πλέον στο χέρι του και των συνεργατών του...


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video