ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΝΔΡΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΑΝΔΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ



Δεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ

                                                            Αθήνα 14 Σεπτεμβρίου 2020

 

           

 

                          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη αύξηση της γυναικομαστίας έχουμε την τελευταία δεκαετία, σε εφήβους και  άνδρες στις δυτικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα το 40% του ανδρικού πληθυσμού να αντιμετωπίζει  πρόβλημα!

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και σε πολλές χώρες αποτελεί ταμπού για τους άνδρες που αποφεύγουν να πάνε στο γιατρό. Σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες αισθάνονται μειωμένη αυτοπεποίθηση , διακόπτουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες, τα μπάνια τους καλοκαιρινούς μήνες  και προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα μέσα στα φαρδιά ρούχα.

Αρκετές φορές η ανδρική γυναικομαστία μπορεί να οδηγήσει και σε μια γενικότερη κοινωνική απόσυρση και απομόνωση, όπως και στη διακοπή ερωτικών σχέσεων!

Όλα αυτά συμβαίνουν δυστυχώς όταν σήμερα η πλαστική χειρουργική αντιμετωπίζει το πρόβλημα δίνοντας οριστική λύση με άριστα και άμεσα αποτελέσματα.

«Πράγματι άμεση , οριστική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της γυναικομαστίας δίνει πλέον η πλαστική χειρουργική καθώς η επέμβαση για την αντιμετώπιση της είναι ακίνδυνη, στην πλειονότητα των περιστατικών δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο ή ο άνδρας παραμένει μια ημέρα» αναφέρει  ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός κ Ανδρέας Γραββάνης Δ/ντής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν.               

                       ΑΙΤΙΑ   ΑΝΔΡΙΚΗΣ  ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑΣ

Η αιτιολογία της ανδρικής  γυναικομαστίας στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι ιδιοπαθής, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου εμπλέκονται ορμονικά ή φαρμακευτικά αίτια,( όπως χρήση αναβολικών, κάπνισμα μαριχουάνας κλπ), επίσης κληρονομικότητα και  παχυσαρκία.Ένας ακόμη παράγοντας που έχει ενοχοποιηθεί για την αύξηση του μαστού στους άνδρες είναι η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες.

Σύμφωνα με στοιχεία επιστημονικών μελετών το πρόβλημα της γυναικομαστίας συνοδεύεται αναπόφευκτα από συναισθήματα:

ØΔυσαρέσκειας,

ØΝευρικότητας,

ØΆγχους,

ØΑμηχανίας

ØΑνασφάλειας.

Επηρεάζει δε  με αρνητικό τρόπο:

ØΤη διάθεση,

ØΤην συμπεριφορά,

ØΤην σχέση με το άλλο φύλο,

ØΤην σχέση των μπαμπάδων με τα παιδιά τους και κυρίως με τα αγόρια τους,

ØΤην κοινωνικότητα,

ØΤην αίσθηση της ταυτότητας του άνδρα.

Χωρίς υπερβολή πολλοί είναι εκείνοι οι άνδρες που πιστεύουν, σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, ότι το πρόβλημα της γυναικομαστίας αποτελεί τον «εχθρό» της αρρενωπότητάς τους. Συνιστά το αντίστοιχο πρόβλημα που έχουν πολλές γυναίκες με την κυτταρίτιδα.

 

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΔΙΝΕΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Μπορεί το πρόβλημα της γυναικομαστίας να είναι κυρίως ιδιοπαθές, ωστόσο, πριν από την επέμβαση χρειάζεται ένα πρωτόκολλο εργαστηριακών εξετάσεων, το οποίο ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να συστήσει στον υποψήφιο, για τον έλεγχο των σχετικών ορμονών.

     Η επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας δίνει οριστική λύση σε όλα τα παραπάνω προβλήματα : «Η διαδικασία συνίσταται στην μείωση του υπερτροφικού ανδρικού μαστού με λιποαναρρόφηση και στην αφαίρεση της περίσσειας του μαζικού αδένα μέσω μιας μικροσκοπικής τομής στη θηλαία άλω. Εάν πρόκειται για μεγαλύτερου βαθμού γυναικομαστίαμε συνύπαρξη περίσσειας δέρματος, συνήθως χρειάζεται κι αφαίρεση δέρματος, με το κατά δυνατόν λιγότερο εμφανείς ουλές», εξηγεί ο κ. Γραββάνης.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και η διάρκειά της είναι 1-2 ώρες, ενώ συνήθως δίνεται εξιτήριο την ίδιαμέρα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι μικρός κι αντιμετωπίζεται εύκολα με απλά παυσίπονα. Η επάνοδος στις επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες γίνεται μέσα στην πρώτη εβδομάδα, με μόνο περιορισμό τη χρήση ενός ειδικού εφαρμοστού «γιλέκου» για λίγες εβδομάδες.

Η πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας βρίσκεται στη 10η θέση παγκοσμίως, μεταξύ των αισθητικών επεμβάσεων, με περίπου 200.000 επεμβάσεις το χρόνο.

 

           ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για επέμβαση γυναικομαστίας είναι:

  • Άνδρες των οποίων η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί με εναλλακτικές ιατρικές θεραπείες
  • Υγιή άτομα που δεν έχουν απειλητική για τη ζωή ασθένεια ή ιατρικές παθήσεις, που μπορεί να βλάψουν την επούλωση
  • Μη καπνιστές και μη χρήστες ναρκωτικών
  • Άνδρες με θετική προοπτική και συγκεκριμένους στόχους για τη βελτίωση των φυσικών συμπτωμάτων της γυναικομαστίας
  • Άνδρες που είναι σωματικά υγιείς και έχουν σχετικά φυσιολογικό βάρος
  • Άνδρες που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες
  • Άνδρες των οποίων η ανάπτυξη μαστού έχει σταθεροποιηθεί
  • Άνδρες που ενοχλούνται από την αίσθηση, ότι το στήθος τους είναι πολύ μεγάλο

Οι έφηβοι μπορούν να ωφεληθούν από τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που ενδέχεται να χρειαστούν δευτερογενείς διαδικασίες στο μέλλον, εάν η ανάπτυξη του μαστού συνεχίσει.

 

                https://plastikos-gravvanis.gr/, τηλ  210 010 5450

               

Διαγραφή από τη λίστα
 


Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video