Η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής σε σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της λειτουργίας της σχολής έως τη Δευτέρα 15/4/2019, σε ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για:
- την αιφνιδιαστική και χωρίς ακαδημαϊκό, αναπτυξιακό και χωροταξικό ορθολογισμό διεύρυνση του σχεδίου συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου με ένταξη της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Η διεύρυνση αυτή αντί να συμβάλει στην ουσιαστική ανάπτυξη και τη δημιουργία προοπτικής για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δημιουργεί σειρά ακαδημαϊκών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων και θα αποτελέσει τροχοπέδη για το Ίδρυμα.
- την υποβάθμιση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών τετραετούς φοίτησης και την ένταξή του σε σχολή Μηχανικών με έδρα και κέντρο βάρους την Πάτρα. Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε απώλεια των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του και οδηγούν νομοτελειακά στον μαρασμό του Τμήματος και το κλείσιμό του.
- την άρνηση του Υπουργείου να προχωρήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού τοπίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως προέβλεπε το σχέδιο της «Επιτροπής Γαβρόγλου», με ίδρυση Πολυτεχνικής σχολής με έδρα την Τρίπολη και σειρά άλλων μέτρων, όπως ιδιαίτερα η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής.
Ανοικοίνωση καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών
Οι καθηγητές, οι ερευνητές και οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών θα ήθελαν καταρχάς να ευχαριστήσουν τον κ. Παπαηλιού για το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή, σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν προκύψει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου γενικότερα και την Τρίπολη ειδικότερα. Το γεγονός ότι το Υπουργείο άρχισε να ακούει την αγωνία μας για το μέλλον του Τμήματος, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά και της Τρίπολης, είναι πράγματι μία θετική εξέλιξη.
Εντούτοις, η πραγματική αναβάθμιση, τόσο της πόλης της Τρίπολης όσο και του ίδιου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, περνάει μέσα από συγκεκριμένες κατευθύνσεις, οι οποίες ταυτίζονται με το πόρισμα της “επιτροπής Γαβρόγλου” που συστάθηκε από το ίδιο το Υπουργείο, και συνοψίζονται στα παρακάτω:
- Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και η πόλη της Πάτρας δεν έχουν θέση στον σχεδιασμό του νέου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ένταξή τους στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αντί να συμβάλει στην ουσιαστική ανάπτυξη και τη δημιουργία προοπτικής για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δημιουργεί σειρά σοβαρών ακαδημαϊκών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων και θα αποτελέσει τροχοπέδη για το Ίδρυμα.
- Η πραγματική αναβάθμιση για την πόλη της Τρίπολης συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη, η οποία θα βασίζεται στη μετεξέλιξη του τμήματός μας σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ. Αυτό προκύπτει τόσο από το ενεργειακό τοπίο της περιοχής (ΔΕΗ Μεγαλόπολης, φράγμα Λάδωνα, κ.λπ.) όσο και από το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν διαθέτει Πολυτεχνική Σχολή ή αντίστοιχο τμήμα.
- Η έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πρέπει να εκπροσωπείται αναλογικά με βαρύνουσα σημασία στον σχεδιασμό και τη χωροταξία του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου.
Οι καθηγητές, οι ερευνητές και οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου