ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ



                                                           
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝΣτην Κόρινθο παρευρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής συμπαράταξης, αποτελούμενη από την κ. Χριστοφιλοπούλου, τον κ. Καρύδη, τον κ. Ασκούνη καθώς και την πρώην Κορινθία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φαρμάκη. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός αφού καλωσόρισε τους «επισκέπτες» στο Δημαρχείο Κορίνθου, ανέφερε τις καλές σχέσεις που είχαν οι περισσότεροι δήμαρχοι της Κορίνθου έως τώρα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, με μοναδικό πάντα σκοπό την ευημερία των συνδημοτών μας. 
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος ανέδειξε τα ξεχωριστά προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικά η αυτοδιοίκηση από «επιθέσεις» που έχουν ξεκινήσει κυρίως από τότε που ήρθαν στη ζωή μας τα μνημόνια, αφού, όπως τόνισε, «αυτό που συνέβη με την αυτοδιοίκηση στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο εδώ και πολλά χρόνια». Εστίασε τόσο στο γεγονός των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι  και οι πολίτες όσο και στα προβλήματα που άπτονται των θεσμών. Προέταξε τη σημασία που διαδραματίζει η αποκέντρωση στην ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, κυρίως όπως εκδηλώθηκε από τις προηγούμενες  κεντρικές κυβερνήσεις. 
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός αναλυτικότερα, απαρίθμησε τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Καλλικρατικός μας Δήμος, όπως είναι οι χρηματοδοτήσεις των έργων και οι συντηρήσεις των υποδομών. Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά ότι από «3.500.000€  επιχορηγήσεων που ελάμβαναν συνολικά οι πέντε Καποδιστριακοί δήμοι που τώρα συγκροτούν τον Καλλικρατικό δήμο Κορινθίων, το ποσό αυτό μειώθηκε στις 650.000€  που αν συνυπολογιστεί και ο φόρος των 250.000€ που πρέπει να καταβληθεί, το εναπομείναν ποσό είναι πολύ μικρό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δήμου». 
Επεσήμανε ο Δήμαρχος ότι εάν τα προηγούμενα χρόνια επιλύθηκαν προβλήματα που είχαν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού το οποίο τώρα υδρεύει τον Καλλικρατικό μας Δήμο, τα νέα ζητήματα που πρέπει να  επιλυθούν άμεσα αφορούν  τα αποχετευτικά δίκτυα και τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη διάβρωση των ακτών, τη μη ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού, θέματα που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομική και κοινωνική  ζωή του τόπου και των πολιτών.
Ειδικότερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογράμμισε τη λάθος προσέγγιση από ορισμένα κόμματα,  ανέλυσε τις δυσκολίες που υπάρχουν με την πρόταση του Υπουργείου και της Περιφέρειας  και πρότεινε τις λύσεις που έχουν παρουσιάσει πολλοί δήμοι και ο Δήμος Κορινθίων για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, με μικρότερο κόστος συγκριτικά με το κόστος  και τη μέθοδο που προτείνει η Περιφέρεια.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video