ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μιχάλης Μεζινης.Το Επιμελητήριο πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή, να αναβαθμιστεί ως θεσμός και να αναγεννηθεί

Γραφει ο Μιχαλης Μεζινης. Υποψηφιος για το Δ.Σ του Επιμελητηριου Κορινθιας.

Το Επιμελητήριο πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή, να αναβαθμιστεί ως θεσμός και να αναγεννηθεί, αφού αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιχειρηματικότητας και o επαγγελματίας έχει ανάγκη ένα καλά οργανωμένο Επιμελητήριο .
Τόνιζω ότι το Επιμελητήριο Κορινθιας πρέπει να αναδιοργανωθεί, με νέες αντιλήψεις και να αντιμετωπίσει πρακτικά τα προβλήματα των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών και όχι θεωρητικά, αφού οφείλει να βρίσκεται κοντά στον κάθε ένα  Κορίνθιο ξεχωριστά...
Ως υποψηφιος με τον συνδυασμο του Δημητρη Ραψωματιωτη τόνιζω ότι με αίσθημα ευθύνηςκατέρχομαι και αυτή τη φορά στις εκλογές, αφού και εγω ειμαι  άνθρωπος της αγοράς και γνωρίζω  από πρώτο χέρι τον καθημερινό αγώνα που κάνει ο κάθε ένας για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις  και θα επιδιώξω ένα σύγχρονο,ανοιχτό, με νέες ιδέες Επιμελητήριο,  υπερκομματικό και ανεξάρτητο....

 Βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με νέους ανθρώπους και νέους επαγγελματίες, ακουω και καταγράφω  τα προβλήματά τους, ώστε να προετοιμασουμε  το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα άμεσων ενεργειών και πρωτοβουλιών.
“Θέλουμε ένα Επιμελητήριο ανοικτό σε όλους, να μην εξαρτάται από “τζάκια” και οικογένειες και να πάψει να είναι ένα κλειστό club,  να συμπορευτούν μαζί μας άτομα με όραμα, όρεξη και δημιουργικότητα, για να αλλάξει ολοκληρωτικά”.
“Μη κομματικός  ο συνδυασμος μας δεδομένου ότι εδώ και έναν χρόνο είχαμε ήδη εκφράσει την πρόταση του Συνδυασμού και των ανθρώπων του Συνδυασμού για  το Επιμελητηριο Κορινθιας.

Το Επιμελητήριο είναι ένας θεσμός που έχει σχέση με την ανάπτυξη της Οικονομίας. Οι επαγγελματίες εκεί πρέπει να είναι ενωμένοι, μακριά απο κομματικές κατευθύνσεις και ότι άλλο έχει σχέση με την πολιτική. Η πολιτική τα τελευταία χρόνια δεν μας έχει ευχαριστήσει, αντιθέτως μας έχει δυσαρεστήσει όλους. Εμείς σαν εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα θέλουμε να βάλουμε στο τραπέζι μια αντίληψη που έχει να κάνει με την πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων του μέσου επαγγελματία της περιοχής μας και όχι τη θεωρητική, δηλαδή θέλουμε ένα Επιμελητήριο πραγματικά κοντά στον Κορινθιο επαγγελματία.

 Θεωρώ το Επιμελητήριο  μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας και πιστεύω απόλυτα ότι ο θεσμός αυτός πρέπει να αναβαθμιστεί.
“Είναι πάρα πολύ συγκινητικό ότι πολλοί άνθρωποι με παίρνουν τηλέφωνο και δεν μου εκφράζουν μόνο τη στήριξή τους αλλά και τη συμμετοχή τους. Ο συνδυασμος μας  έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων, άνθρωποι απλοί, επαγγελματίες. Αυτό εμένα μου δίνει δύναμη, μου ενισχύει και το αίσθημα ευθύνης που έχω.
  Είμαι άνθρωπος της αγοράς, μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους στα μάτια, να κοιτάω τους άλλους στα μάτια. Συνεπώς, συνεχίζουμε με πολλή μεγάλη δύναμη αυτή τη φορά και πίστη ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν πάρα πολύ στο Επιμελητήριο και θα έχουμε ένα δυνατό Επιμελητήριο που θα ζηλεύουν πολλοί άλλοι σε εθνικό  επίπεδο.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
“Ένα πράγμα που μας απασχολεί σοβαρά και το τονίζουμε στις επαφές μας με τον κόσμο είναι η συμμετοχή. Για να μπορέσει το Επιμελητήριο να γίνει πιο δυνατό πρέπει τα μέλη μας να συμμετέχουν.Αυτό τα τελευταία χρόνια δεν έγινε. Είναι υποχρέωση δική μας, απο τη στιγμή που ο κόσμος μας εμπιστευτεί, να έρθουμε κοντά στον κόσμο.
Να βγει το Επιμελητήριο απο αυτή τη μονότονη διαδικασία με την οποία λειτουργεί σήμερα. Να τους επαναπροσδιορίσουμε όλους, να τους δούμε έναν προς έναν, να καταλάβουν τι είναι το Επιμελητήριο, τι μπορεί να δώσει, πως μπορούν αυτοί με τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν τη θέση του Επιμελητηρίου, αυτός είναι ο σκοπός μας. Και δεν είναι δύσκολο, πιστέψτε με. Απλά πρέπει να το πιστεύεις και να προσπαθήσεις γι’αυτό.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ
“Οι επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τα μνημονιακά χρόνια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Όμως δεν πρέπει να κρατήσουν αυτή την παθητική στάση.Ενδεχομένως μπορεί να το θέλουν οι δανειστές μας, οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα και οι επαγγελματιές να κρατούν μια παθητική στάση. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Πιστεύουμε ότι οι επαγγελματιές πρέπει να βρουν λύσεις, να βρουν δρόμους. Ξέρετε, οι παλιοί έλεγαν “το εμπόριο αρρωσταίνει, όμως δεν πεθαίνει ποτέ”.Είμαστε οποδοί αυτής της θεωρίας και πιστεύουμε πως αν οι επαγγελματίες είναι ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα-σε λογικό επίπεδο.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ CLUB ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ
“Το Επιμελητήριο έχει  μέλη απο διάφορους χώρους και δραστηριότητες, αλλά αυτό που εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να μην είμαστε συνέχεια μιας προηγούμενης διοίκησης. Άλλωστε έχουμε πει ενανειλλημένως ότι δεν θέλουμε το Επιμελητήριο club.
Ήταν club των ολίγων. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα Επιμελητήριο των πολλών.
Μπορεί να θεωρείται λίγο ρομαντικό ή ότι περιέχει ένα ρίσκο, δεν πειράζει, εδώ είμαστε εμείς και θα προσπαθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θέλουμε το Επιμελητήριο club.
To Επιμελητήριο μπορεί να ανοίξει τις πόρτες...Εμείς θέλουμε ένα σύγχρονο Επιμελητήριο, ανοιχτό, και νομίζω ότι θα πρέπει να υποστηριξουμε πιο πολύ τους αδύναμους σε σχέση με τους δυνατούς.
Μπορεί να δυσαρεστήσουμε ορισμένους απο το club, δεν είναι κακό, τους θέλουμε και αυτούς κοντά μας, θέλουμε να τους βάλουμε σε μια καινούργια νοοτροπία σκέψης.
Η Κορινθια πρέπει να πρωτοπορήσει σαν Επιμελητήριο, να δείξει ότι έχει μια νέα γενιά επιχειρηματιών, οι οποίοι σκέφτονται τα πράγματα κάτω από μια διαφορετική φιλοσοφία.
Οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο κέρδος, ξέρετε. Πρέπει να βλέπεις και να αφουγκράζεσαι δίπλα σου τα προβλήματα της κοινωνίας. Γιατί ο επαγγελματίας έχει άμεση σχέση με την κοινωνία, δεν είναι ανεξάρτητος. Θέλουμε, και πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες μεγάλοι ή μικροί, δυνατοί ή αδύνατοι θα πλαισιώσουν τη δική μας προσπάθεια, αυτό δείχνει μέχρι τώρα η δική μας κατάσταση. Βλέπουμε πολλά πρόσωπα στο συνδυασμό, πολλά νέα πρόσωπα, βλέπουμε πολύ μεγάλους επιχειρηματίες, βλέπουμε νέα πρόσωπα με πολλή όρεξη. Όλα αυτά είναι μια πολλή καλή εικόνα. Δεν θέλουμε να ασχολούμαστε συνεχώς με το παρελθόν.
“Όταν ορίζουμε κάποιον ως νέο επιχειρηματία θεωρούμε ότι εκτός απο την πολύ μικρή εμπειρία που είχει στα επιχειρηματικά δρώμενα ή στη δική του επιχειρηματική παρουσία, έχει και νέες ιδέες. Το πιο δύσκολο είναι να βρεις νέες ιδέες. Αυτό λείπει από την εποχή μας. Δεν λείπουν οι νέοι, έχουμε αρκετούς νέους, αλλά πρέπει να δούμε τι μπορούν να προσφέρουν οι νέοι, κάτω από ποια εμπειρία-γιατί και η εμπειρία παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο. Ας μην γελιόμαστε, όλοι αγαπάμε τους νέους. 
Άρα θέλουμε αυτή τη στιγμή, όταν μιλάμε για υποστήριξη στους νέους, αναφερόμαστε στους νέους επαγγελματίες που δεν έχουν μια “Θερμοκοιτίδα”, δεν έχουν κάτι για να στηριχθούν. Μιλάμε για παιδιά που έχουν πολλή καλή πανεπιστημιακή μόρφωση, έχουν παιδεία- δεν μας ενδιαφέρει αν η οικογένειά τους είναι επιχειρηματίες- είπαμε το club πρέπει να τελειώσει. Πρέπει το club να λειτουργεί και να παρέχει βοήθεια στους επιχειρηματίες. Όχι να ασχολείται πως θα κρατήσει τη θέση του. Για να κρατήσεις μια θέση πρέπει να δείχνεις ότι είσαι συνεργάσιμος και με τους μικρότερους.
Επομένως εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι νέοι που προέρχονται από τζάκια, μας ενδιαφέρουν οι νέοι όσον αφορά το επίπεδο της μόρφωσης, της αντίληψης, της θέσης και της ιδέας, της γενικότερης που έχουν για το επιχειρείν στην Κορινθια. Αυτούς τους νέους θέλουμε.

Θέλω να δω όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες, θέλω να ακούσω πραγματικά προβλήματα, θέλω να γνωρίσω ανθρώπους που θέλουν να συνδράμουν και να συμμετέχουν στη νέα αυτή προσπάθεια.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΜΑΧΟΜΑΙ!!!

Μιχάλης Μεζίνης, Υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Ραψωματιώτη" Επιχειρηματική Συνεργασία για το  Αποτελεσμα"


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video