ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το δεύτερο και καθοριστικό βήμα του Τίμου Πιέτρη στην Κόρινθο

Σε διλήμματα Τίμος Πιέτρης θα πρέπει να αποφασίσει για τα επόμενα βήματά του - Τα "συν και πλην" της παρουσίας του νεότερου Δημοτικού Συμβούλου στην Κόρινθο στην 4ετία που μας πέρασε

Η παρουσία του Τιμολέοντα ή Τίμου Πιέτρη στο Δ.Σ. της Κορίνθου αποτέλεσε σίγουρα μια διαφορετική «πινελιά» την 4ετία που μας πέρασε, μέσα σε ένα συμβούλιο γεμάτο μεσόκοπους ηλικιακά συμβούλους.

Ο Τίμος αντικατέστησε τον μακαρίτη θείο του που τόλμησε να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος με μία ουσιαστικά «οικογενειακή» παράταξη και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Η παρουσία του Τίμου στο Δ.Σ. μπορεί να κριθεί ως κατ’ αρχάς θετική με την έννοια ότι για κάποιο καιρό προσέφερε κάποιες προτάσεις που δείχνουν τουλάχιστον έναν προβληματισμό σε αντίθεση με άλλους συμβούλους που είχαν μόνο διακοσμητικό ρόλο ενώ συνέδραμε και σε κάποιες περιπτώσεις ώστε να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία όταν ενεπλάκη στο Λιμενικό Ταμείο.

Το νεαρό της ηλικίας μπορεί να εξηγήσει πολλά θετικά ή αρνητικά που είδαμε την 4ετία αυτή. Από τη μία έχουμε τις διάφορες πρωτοβουλίες να συσπειρώσει ένα τσούρμο ουσιαστικά από νέα παιδιά και οι οποίες ήταν μια θετική εξέλιξη αφού φαίνεται ως μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει άτομα που παραδοσιακά απέχουν της ενασχόλησης με τα κοινά.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, δεν είδαμε κάποιο άλλο πρόσωπο από το συνδυασμό να αναδεικνύεται (πέραν του αδερφού του) αρθρώνοντας κάποιο λόγο και είναι αρκετοί αυτοί που θεωρούν ότι όλο αυτό το «παιδομάζωμα» αποτέλεσε απλά το άλλοθι για την επικοινωνιακή προβολή του Τίμου για κάποιο καιρό.

Ο λογαριασμός του στο Facebook βρίθει από φωτογραφίες αγκαλιά με αιθέριες υπάρξεις, νυχτερινές εξορμήσεις και ημίγυμνες πόζες που παραπέμπουν περισσότερο σε playboy ή κάποιους είδους τοπικό celebrity παρά σε πολιτικό στέλεχος.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αφού πρώτον δικαιολογείται από το νεαρό της ηλικίας (διότι αν δεν τα κάνει τώρα πότε θα τα κάνει;) και δεύτερον από μία απότομη άνοδο στον τομέα της αναγνωρισιμότητας και της προβολής που από ότι φαίνεται αποτελεί ένα πεδίο πολύπλοκο και με πολλά «συν και πλην» για τον ίδιο.

Το σημαντικό στοιχείο πάντως δεν είναι τόσο το τι κάνει όσο το τι και πόσα θέλει να δείχνει.
Και αυτό το τελευταίο εύκολα στην πορεία μπορεί να του κολλήσει την «ταμπέλα» του «νάρκισσου» και του ωραιοπαθή. Αυτό το έχει ήδη επισημάνει μια ενημερωτική ιστοσελίδα της περιοχής.

Το δεύτερο βήμα

Ο Τίμος βρίσκεται μπροστά στο καθοριστικό δεύτερο βήμα και θα πρέπει να αποδείξει αν είναι ένα στέλεχος της κοινωνίας που θα παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο ή αν ήταν ένας «διάττοντας αστέρας».

Για να συμβεί το πρώτο θα πρέπει πρώτα να επανεκλεγεί στο επόμενο Δ.Σ. και με τις υπάρχουσες συνθήκες αυτό δεν είναι σίγουρο. Η αλλαγή του νόμου για τις Δημοτικές εκλογές έχει περιπλέξει για όλους τα πράγματα και βέβαια και για τον ίδιο.

Το ένα σενάριο λέει ότι θα είναι υποψήφιος ως επικεφαλής σε έναν ανεξάρτητο και πάλι συνδυασμό. Το δεύτερο λέει ότι θα προτιμήσει τη σιγουριά ενός συνδυασμού με κάποιον άλλο αρχηγό και οι φήμες λένε ότι αυτός θα είναι ο Νίκος Σταυρέλης. Ο Τίμος δεν έχει διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τίποτα προς το παρόν, παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό κάθεται δίπλα του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και αυτό μας λέει πολλά.

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Ο Ν. Σταυρέλης έχει ξεκινήσει έναν αγώνα με αρκετές φανφάρες αλλά οι εκτιμήσεις δεν τον θέλουν ως φαβορί για να περάσει στο β’ γύρο. Με τα σημερινά δεδομένα (και με το νέο εκλογικό νόμο) το πιθανότερο είναι να εκλέξει 3-5 συμβούλους.

Με δεδομένο ότι δυο θέσεις θα πιάσουν ο αρχηγός και ο Δ. Τζαναβάρας μένουν 1-3 θέσεις για να καλυφθούν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στον Τίμο ότι δεν θα πέσει «θύμα» ενδοπαραταξιακών «τρικλοποδιών» ιδιαίτερα από τη στιγμή που αρκετοί γνωρίζουν ότι αν εμφανιστεί ως συνεργαζόμενος αυτό δεν θα αποκλείει κάποια ανεξαρτητοποίηση στην πορεία, αναλόγως των εξελίξεων.

Αλλά ακόμη και αν ο συνδυασμός του Ν. Σταυρέλη μπορέσει να «τα βρει» με το νικητή των εκλογών και πάρει 2 θέσεις Αντιδημάρχων, αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιλεγεί ακόμη και αν έρθει ο ίδιος σε συμφωνία με το νέο Δήμαρχο αφού με το νέο νόμο (και σε αντίθεση με το Επιμελητήριο) για να πάρει «θέση» κάποιος σύμβουλος θα πρέπει να συναινέσει και ο συνδυασμός στον οποίο ανήκει.

Από την άλλη πλευρά η κάθοδος και πάλι με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό κρύβει πολλούς κινδύνους αφού με το νέο εκλογικό σύστημα οι συνδυασμοί πιθανώς να αυξηθούν, η πόλωση και ο ανταγωνισμός να θεριέψει.

Αυτά σε συνδυασμό με την απουσία του πολιτικού αισθητηρίου του θείου Κώστα για το «προς τα πού πάνε τα πράγματα» δείχνουν ότι ίσως οι 1000 και κάτι σταυροί που απαιτούνται για την επανεκλογή του στο Δ.Σ. να μην μαζευτούν.

Δίλημμα.

Είναι ώρα για δύσκολες και καθοριστικές αποφάσεις, αφού το δεύτερο βήμα είναι πάντα το δυσκολότερο, είναι το «make or break» που λέει και ο λαός.      

Ο Τίμος με τα στοιχεία που μας έδειξε μπορεί να προσφέρει τα επόμενα χρόνια, σίγουρα περισσότερο από άλλους που βρίσκονται στο Δ.Σ. ή έχουν ήδη ανακοινωθεί στα Δημοτικά ψηφοδέλτια.

Δεν έχει βέβαια την εμπειρία και το πολιτικό ένστικτο του θείου του Κώστα και αυτό είναι προφανές. Αυτά βέβαια προς το παρόν εξισορροπούνται από τον νεανικό ενθουσιασμό, ένα επικοινωνιακό χάρισμα και μια «grande» διάθεση για προσφορά αλλά και προβολή.

Δεν ξέρουμε αν φτάνουν διότι η επιβίωση στην πολιτική απαιτεί και κάποιον με γερό πολιτικό μυαλό από πίσω να συγκρατεί κάπως την εικόνα μπροστά, αν αυτή κάποιες φορές ξεφεύγει. Αν το έχει κάποιος μέσα στην οικογένεια θα πρέπει να το ενεργοποιήσει άμεσα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video