ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αποφράδα ημέρα η 24η Ιανουαρίου του 2019!

Η ψηφοφορία στη Βουλή για την επικύρωση της περιβόητης Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί, σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία ειδικών και μη, σταθμό για την πορεία της χώρας σε σχέση με τα εθνικά της συμφέροντα. Από όποια πλευρά και να διαβάσει κανείς τη Συμφωνία, βλέπει πραγματικά ότι αυτή θα μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα μας έχει δημιουργήσει η εκκρεμότητα του ζητήματος εδώ και δεκαετίες.
 Μέχρι τώρα έτρεχαν οι Σκοπιανοί να λύσουν το θέμα, έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αλλά και για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, που αφορούν την ένταξή τους στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα και να μπουν στους διεθνείς οργανισμούς, πέρα από τις μεμονωμένες αναγνωρίσεις κρατών που είχαν πετύχει, γιατί εμείς κρατούσαμε το κλειδί. Τώρα, από εδώ και πέρα θα τρέχουμε εμείς. Θα τρέχουμε, για να προστατευτούμε από τυχόν συνέπειες, που μπορεί να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον μετά την αναγνώριση που τους δώσαμε για το λεγόμενο «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική γλώσσα». Αν οι ισχυροί του πλανήτη το θελήσουν, έχοντας στα χέρια τους τα «όπλα» με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μπορούν προχωρήσουν στη δημιουργία μίας μεγάλης «Μακεδονίας» και τότε ο Θεός ας βάλει το χέρι του… Το σύνθετο όνομα δεν δημιουργούσε το πρόβλημα, η εθνικότητα όμως και η γλώσσα που τους αναγνωρίσαμε μπορούν να ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου. Γι΄ αυτό και η 24η Ιανουαρίου του 2019, ημέρα ψηφοφορίας της Συμφωνίας στη Βουλή, μπορεί να αποδειχτεί στο άμεσο μέλλον ημέρα αποφράδα για τον ελληνισμό! Ίσως κάποιος να ισχυριστεί – καλοπροαίρετος, δεν λέω, με τους κακοπροαίρετους δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε – ότι υπερβάλλουμε.
Η ιστορία, όμως, έχει δείξει ότι συμφωνίες, όπως αυτή των Πρεσπών, ανοίγουν κερκόπορτες που οδηγούν σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει απασχολήσει ούτε έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ένας δεν έχει εκφράσει προβληματισμό για τη Συμφωνία, την οποία θα αποκαλυφθεί στο μέλλον ότι ελάχιστοι εξ αυτών την έχουν διαβάσει ή έστω έχουν καταλάβει τι εμπεριέχει. Μήπως την ύστατη ώρα πρέπει τουλάχιστον να προβληματιστούν; Η κομματική πειθαρχία ή ο σκοπός της διατήρησης του κόμματος για όσο δυνατόν περισσότερο διάστημα στην εξουσία, δεν μπορεί να είναι το μέγα ζητούμενο για πολιτικούς της οποιασδήποτε πλευράς, αλλά και για πολίτες της οποιασδήποτε αντίληψης. Η 24η Ιανουαρίου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μία ακόμη ημέρα. Είναι μία αποφράδα ημέρα, την οποία μπορεί να θυμόμαστε για πολλά πολλά χρόνια.
 Του Γιάννη Τασσιόπουλου
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video