ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Π. Τατούλης: Κυρίαρχο το πολιτικό μας προφίλ για την υπεράσπιση της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης

«Η αυτοδιοίκηση το 2019 θα δώσει μάχη απέναντι σε αυτούς που θέλουν να την καθυποτάξουν και κυρίως θα αντισταθεί στις επιρροές που αντιμάχονται τη συνταγματική της αυτοτέλεια και αυτονομία. Θα δώσει μάχη για να υπερασπιστεί τη θεσμική της λειτουργία, επάρκεια και ικανότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.
Είναι τραγικό λάθος στον 21ο αιώνα τα πολιτικά κόμματα να παρεμβαίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και τραγική εικόνα να σέρνονται γύρω από τους υποψηφίους. Είναι επίσης προσβλητικό για την αυτοδιοίκηση υποψήφιοι να τρέχουν πίσω από τα πολιτικά κόμματα για να μάθουν τα προβλήματα, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και δήλωσε «εμείς δεν μάθαμε την Πελοπόννησο μέσα από τις εκλογές. Την ξέρουμε πολύ καλά, όπως επίσης και τους ανθρώπους της».
Ο κ. Τατούλης δήλωσε ακόμη ότι «για χρόνια πολλοί ήταν αυτοί που πάλεψαν στην αυτοδιοίκηση για την κατοχύρωση της αυτοτέλειάς της. Όσοι όμως ακολουθούν διαφορετική κατεύθυνση αποτελούν αναμφίβολα βαρίδια που επιχειρούν να ανατρέψουν αυτή τη συνταγματική συνθήκη. Στη σύγχρονη αυτοδιοίκηση οι ίδιοι οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον τους».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης τη συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου του Chongqingτης Κίνας, η οποία επετεύχθη κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα, για την δημιουργία του πρώτου Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πελοπόννησο. Για το σχέδιο αυτό, που θα έχει προϋπολογισμό 680 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργηθεί ειδική αναπτυξιακή εταιρεία, η οποία θα ανήκει κατά 50% στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατά 50% στους Κινέζους εταίρους. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η ίδρυσή της μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Δημάρχου του Chongqing.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όπως ενημέρωσε ο κ. Τατούλης, το επιχειρηματικό αυτό πάρκο θα είναι κέντρο logistic καιθα αναπτύξει την κοινή επιχειρηματικότητα Ελληνικών και Κινεζικών εταιρειών, ακόμα και βιομηχανιών, ενώ θα σέβεται απόλυτα το πολιτισμικό υπόβαθρο της Πελοποννήσου και την αγροτική της οικονομία.
«Η συμφωνία μας αυτή είναι η πρώτη πρακτική εφαρμογή των διμερών διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας – Κίνας και της στρατηγικής «Μια Ζώνη – Ένας Δρόμος» της Κίνας» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και ανακοίνωσε ότι ήδη 70 μεγάλες Κινεζικές εταιρείες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν, όπως επίσης και αρκετές σημαντικές Ελληνικές εταιρείες. «Η επιτυχία μας αυτή είναι αποτέλεσμα του οράματός μας, του σχεδίου μας, της εργατικότητάς μας, της επιμονής μας, της αποτελεσματικότητάς μας και της στήριξής μας από τους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.
«Με όπλο την εμπιστοσύνη των πολιτών δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο την Περιφερειακή αρχή και τη Νέα Πελοπόννησο»
Η Περιφερειακή αρχή και η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου απέδειξαν τις αντοχές τους και την πολιτική τους δυναμική, καθώς βγήκαν πολύ ισχυρές μέσα από πολύ βίαιες παρεμβάσεις, οι οποίες υιοθετούσαν πολιτικές πρακτικές αποστασίας με επίκεντρο την Πελοπόννησο.
«Το υψηλό μας πολιτικό προφίλ και η εμπιστοσύνη των πολιτών συνιστούν το πιο ισχυρό όπλο αποτροπής τέτοιων πρακτικών. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους συμμαχούν σε τέτοιες διαδικασίες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις παθογένειες της κοινωνίας» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε ότι «είναι αντιφατικό, απ’ τη μια πλευρά να κατηγορείς τις προσπάθειες αποστασίας στη Βουλή και απ’ την άλλη να προτρέπεις σε αποστασία στελέχη της αυτοδιοίκησης».
Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης το παράδοξο «όσοι δέχθηκαν εκβιασμούς και πιέσεις δηλώνουν ακόμα υπερήφανοι για το έργο της περιφερειακής αρχής. Έχουμε μάθει από χτυπήματα κάτω από τη μέση, δεν υιοθετήσαμε ωστόσο ποτέ αυτή την πρακτική. Μιλάμε πάντα και μόνο με καθαρούς πολιτικούς όρους. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να παίζουν με την αγωνία των πολιτών και θα πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την Πελοπόννησο».
Σε ότι αφορά την απλή αναλογική, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι ήταν από τους πρώτους που υποστήριξε την εφαρμογή της, «ώστε θεσμικά να επιτευχθεί η συνεννόηση. Όσοι βρίσκονται απέναντί της το κάνουν λόγω ακραίων ιδεολογικών πεποιθήσεων και όχι γιατί θέτουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών».
«Νέο εθνικό διακύβευμα και νέος πατριωτισμός η πολιτική συνεννόηση των δύο διαφορετικών κόσμων»
«Η συνεννόηση των δύο διαφορετικών κόσμων αποτελεί το νέο εθνικό διακύβευμα και ο νέος πατριωτισμός» τόνισε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «έθεσα αυτό το διακύβευμα στον Πρωθυπουργό της χώρας κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου και πλέον η άποψή αυτή έχει γίνει ευρέως δεκτή και παραδεκτή. Αυτό ζητούν οι πολίτες να επιβάλλουν στα πολιτικά κόμματα, ώστε να ανανεώσουν τις πολιτικές τους αντιλήψεις και πρακτικές. Προσπαθήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να επικρατήσει η συνεννόηση με τις παρατάξεις, δεν κατέστη ωστόσο εφικτό λόγω της αδυναμίας τους να αντιληφθούν αυτή την αναγκαιότητα. Το επιτύχαμε ωστόσο με τους πολίτες, με τους οποίους έχουμε πλέον εδραιώσει σταθερές σχέσεις συνεννόησης και εμπιστοσύνης».

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video