ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συρματοκιβώτια στον Ταΰγετο για την αντιστήριξη δρόμων

Ξεκίνησαν, σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, στον Ταΰγετο και, συγκεκριμένα, σε σημείο στο οποίο ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση πριν την είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Πηγών, οι εργασίες για την τοποθέτηση συρματοκιβωτίων (ζαρζανέτ), τα οποία θα χρησιμεύσουν για την αντιστήριξη του δρόμου. Συνεργείο του εργολάβου που εργάζεται για το Δήμο Καλαμάτας, συναρμολογεί τα συρματοκιβώτια, παράλληλα με την εκσκαφή και διαμόρφωση θεμελίωσης για την τοποθέτησή τους. Ταυτόχρονα, μέσω της εργολαβίας εκτάκτων αναγκών, η οποία έχει ενεργοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας και είναι ύψους 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ, γίνεται καθημερινώς άρση καταπτώσεων σε δημοτικές οδούς Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής Αλαγονίας, όπου παρουσιάζεται ανάγκη, καθώς και καθαρισμός φρεατίων για την ευχερή απορροή των ομβρίων υδάτων. 
Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξανδρου Χαρίτση, για την οποία ο Π. Νίκας πήγε δύο φορές στην Αθήνα. Με την απόφαση αυτή ο Δήμος επιχορηγείται με το ποσόν των 400.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις. Σε αυτό το ποσόν προστίθενται 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ για την προαναφερθείσα εργολαβία αποκατάστασης, που ήδη έχει εγκαταστήσει ο Δήμος Καλαμάτας στην περιοχή Αλαγονίας. Ο Π. Νίκας προσέθεσε πως για την εργολαβία προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, για ασφαλτοστρώσεις και μικρά τεχνικά στην περιοχή Αλαγονίας και Ελαιοχωρίου, έχει αναδειχθεί ανάδοχος, στο προσεχές διάστημα θα υπογραφεί το συμφωνητικό και τα έργα θα ξεκινήσουν με το που θα «ανοίξει» ο καιρός. Ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Έχουμε όλα τα χρήματα, τα οποία απαιτούνται, έχουμε τις τεχνικές δυνατότητες. Βοηθούντος και του καιρού, στο συντομότερο δυνατό χρόνο θα αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Ένα θέλω να παρακαλέσω τους φίλους Αλαγόνιους: να μας δώσουν λίγο χώρο, για να διευρύνουμε τις στροφές και να κάνουμε με ευκολία την αποκατάσταση εκεί που πρέπει, γιατί σε ένα δρόμο τριών μέτρων, προφανώς, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να κινηθούν τα μηχανήματα». Ο Π. Νίκας τόνισε πως «ήδη προχωράμε – όχι στο μέλλον, τώρα – σε διαδικασίες γρήγορες, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση σε όλα τα χωριά. Δεν αποκλείστηκε ούτε ένα χωριό στην Αλαγονία, δεν σημειώθηκε καταστροφή», προσθέτοντας ότι «από τα 2.000 σπίτια, 3 είναι «κόκκινα». Τους αποκαταστήσαμε, νοικιάσαμε σπίτια για να παραμείνουν». 
 Ο Δήμαρχος είπε, ακόμη, πως δεν υπάρχει το φαινόμενο του ερπυσμού στον Ταΰγετο. Ανέφερε δε τα εξής: «Τη Δευτέρα θα έχω την πλήρη έκθεση, την πλήρη επιμέτρηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε 5-6 εργολαβίες αποκατάστασης». Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι μίλησε με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για να επεκταθεί η ζώνη έκτακτης ανάγκης σε όλα τα χωριά του Δήμου Καλαμάτας, επειδή υπάρχουν παντού προβλήματα και του γνωστοποιήθηκε ότι αυτό θα γίνει. Η κήρυξη όλης της περιφέρειας του Δήμου Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διευκολύνει και θα επιταχύνει την αποκατάσταση των ζημιών. Ο Π. Νίκας ανέφερε, τέλος, πως «υπάρχει το θέμα της ανάπτυξης», επισημαίνοντας τα εξής: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει τα χρήματα και επιδοτούνται επιχειρήσεις από την Περιφέρεια. Ερωτώ: πόσες επιχειρήσεις έχουν επιδοτηθεί στην περιοχή της Αλαγονίας για την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, της πατάτας, ως παράδειγμα, της χλωρίδας στον Ταΰγετο, που είναι το πιο πλούσιο βουνό;», Ο Π. Νίκας προσέθεσε ότι για τη Μάνη υπάρχει ολόκληρο πρόγραμμα, το οποίο θα εξελιχθεί μέχρι το 2023, από πλευράς Περιφέρειας. Για τη Γορτυνία υπάρχει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. «Για τον Ταΰγετο από τη Βρομόβρυση μέχρι την Άνω Βέργα, συμπεριλαμβανομένης της Αλαγονίας, τι πρόγραμμα υπάρχει, αλήθεια;», αναρωτήθηκε.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video