ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλλάζουν τα πάντα στον κινηματογράφο: Οι θεατές θα µπαίνουν στις ταινίες!

Ενα πλέγµα νέων επαναστατικών τεχνολογιών και συστηµάτων παραγωγής και π αρακολούθησης ταινιών έρχεται να αλλάξει τον κόσµο του σινεµά.

Ενα πλέγµα νέων επαναστατικών τεχνολογιών και συστηµάτων παραγωγής και π αρακολούθησης ταινιών έρχεται να αλλάξει τον κόσµο του σινεµά.

Η νέα παράσταση «Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης µας» στο νέο ψηφιακό πλανητάριο του Ιδρύµατος Ευγενίδου αποκαλύπτει µε τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο άγνωστες πτυχές του θαλάσσιου κόσµου. Οµως η συγκεκριµένη παράσταση έχει ένα επιπλέον ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο. Πρόκειται για µια παραγωγή του BBC η οποία δεν δηµιουργήθηκε αποκλειστικά για προβολή σε θόλους, αλλά είναι ένα ντοκιµαντέρ που γυρίστηκε µε τέτοιον τρόπο ώστε να µπορεί να προβληθεί σε διάφορα format, δηλαδή και σε τηλεόραση, και σε µεγάλες οθόνες, και σε θόλους.

Ανοίγει έτσι ο δρόµος για να βιώσουµε την υπέροχη εµπειρία που προσφέρουν οι ψηφιακοί θόλοι και σε µια κινηµατογραφική ταινία. Η στερεοσκοπική 3D επανάσταση που έφερε στις κινηµατογραφικές αίθουσες ο Τζέιµς Κάµερον µε το «Αβαταρ» πριν από µια δεκαετία συνεχίστηκε µε την εµφάνιση των γιγάντιων οθονών IMAX και των καθισµάτων D-Box, συνδυασµός που επιτρέπει στους θεατές τη δυνατότητα να απολαύσουν µια ταινία στο µέγιστο δυνατό επίπεδο (οπτικά και ακουστικά), ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να βιώνουν µια προσοµοίωση ορισµένων συνθηκών της ταινίας. Η βιοµηχανία του σινεµά όµως συνεχίζει να εξελίσσεται και θέλει να χρησιµοποιήσει νέες προηγµένες τεχνολογίες µε δύο στόχους.

Πρώτος στόχος είναι να δοθεί βοήθεια στους ηθοποιούς οι οποίοι γυρίζουν σκηνές σε στούντιο µε το σκηνικό που εµείς βλέπουµε στις οθόνες να προστίθεται αργότερα µε υπολογιστές. Ο πρωτοπόρος στην ενσωµάτωση νέων τεχνολογιών Τζέιµς Κάµερον δηµιούργησε την Digital Domain, µια εταιρεία ανάπτυξης συστηµάτων εικονικής πραγµατικότητας. Η εταιρεία αυτήν τη στιγµή αναπτύσσει τεχνολογία µε την οποία οι ηθοποιοί θα γυρίζουν τις σκηνές φορώντας τις ειδικές κάσκες Virtual Reality. Ετσι οι ηθοποιοί θα βλέπουν το σκηνικό στο οποίο βρίσκεται ο ήρωας που υποδύονται, κάτι που θα τους επιτρέψει να αποδώσουν καλύτερα τον ρόλο τους. Επόµενο στάδιο θα είναι να γυρίζονται οι ταινίες σε προοπτική εικονικής πραγµατικότητας

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ

Αν συµβεί αυτό, οι θεατές χρησιµοποιώντας συστήµατα VR θα εισέρχονται κυριολεκτικά µέσα στο περιβάλλον µιας ταινίας και θα µπορούν να τη βιώσουν όπως τη βίωσαν και οι συντελεστές της (σκηνοθέτης, ηθοποιοί κ.λπ.) έχοντας τη δυνατότητα να κοιτάζουν τι συµβαίνει σε γωνία 360 µοιρών. Η κινηµατογραφική βιοµηχανία εξετάζει επίσης σοβαρά την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν µια ταινία 3D και να απολαµβάνουν το τρισδιάστατο περιβάλλον χωρίς να φοράνε τα ειδικά γυαλιά. Μια νέα τεχνολογία που έχει αρχίσει να κάνει την εµφάνισή της στην κινηµατογραφική βιοµηχανία είναι η επαυξηµένη πραγµατικότητα.

Οι θεατές φορούν τα ειδικά γυαλιά επαυξηµένης πραγµατικότητας τα οποία θα τους προβάλλουν µπροστά στα µάτια τους διαφόρων ειδών στοιχεία και πληροφορίες για την ταινία που παρακολουθούν εµπλουτίζοντας την εµπειρία τους. Οι κινηµατογραφικές αίθουσες 4D θα αντικαταστήσουν σύντοµα τις υπάρχουσες και θα διαθέτουν καθίσµατα που θα κινούνται και θα παράγουν ήχους, σχετικούς φυσικά µε την ταινία που προβάλλεται κάθε φορά. Επιπλέον, όταν οι πρωταγωνιστές µιας ταινίας µυρίζουν κάτι, η συγκεκριµένη οσµή θα απελευθερώνεται και µέσα στην αίθουσα.

Αν στην ταινία φυσάει έντονος αέρας ή πέφτει χιόνι, το ίδιο θα συµβεί και στην αίθουσα, ενώ διάφορα οπτικά εφέ θα κάνουν την εµφάνισή τους µέσα στην αίθουσα σε µια προσπάθεια οι θεατές να αισθάνονται ότι βιώνουν τις ίδιες συνθήκες µε εκείνες των πρωταγωνιστών της ταινίας. Οι εταιρείες CtrlMovie και Silvatar Media συνεργάζονται για την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέπουν στους θεατές να εµπλακούν στην ταινία που παρακολουθούν. Θα µπορούν την ώρα που βλέπουν την ταινία να ψηφίσουν µέσω του κινητού τους τηλεφώνου το τέλος που επιθυµούν να έχει και η επιλογή που θα επικρατήσει να είναι τελικά εκείνη που θα προβληθεί.

Όπως και να έχει το πράγµα και όποιες τεχνολογίες κι αν επικρατήσουν τελικά, σε λίγο καιρό η βόλτα στο σινεµά θα είναι µια ξεχωριστή και πολύ συναρπαστική εµπειρία.

ethnos.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video