ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μία δημοσκόπηση επιχειρεί (άθελά της) να δημιουργήσει τετελεσμένα στις εκλογές της Κορίνθου

H δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε την Παρασκευή για τις εκλογές του Δήμου Κορινθίων δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Άλλοι την περιφέρουν ως τελικό αποτέλεσμα και άλλοι την βλέπουν ως την καλύτερη αφορμή για την επικοινωνιακή επιβολή του "διπόλου" Πνευματικού-Νανόπουλου. Που βρίσκεταιο όμως η αλήθεια;

Παρακολουθήσαμε την Παρασκευή από περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τις εκλογές στο Δήμο Κορινθίων και όπου σύμφωνα με τα στοιχεία ο Αλέκος Πνευματικός και ο Βασίλης Νανόπουλος περνούν πανηγυρικά και με μεγάλη διαφορά στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Φυσικά, όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια η αξιοπιστία των εταιρειών δημοσκοπήσεων έχει καταβαραθρωθεί αφού υπάρχει τεράστια αναντιστοιχία μεταξύ των αριθμών που παρουσιάζονται και του τελικού αποτελέσματος σε σειρά περιπτώσεων με κλασσικότερο παράδειγμα τις προβλέψεις των εταιρειών για το δημοψήφισμα του 2015 όπου οι εταιρείες έδιναν ένα οριακό αποτέλεσμα στα όρια του 50-50 και το αποτέλεσμα ήρθε 63-37.

Και στο Δήμο Κορινθίων όμως έχουμε ανάλογες περιπτώσεις. Το 2014 στις Δημοτικές εκλογές οι δημοσκοπήσεις έδιναν νίκη του κ. Πνευματικού με περισσότερες από 10 μονάδες και το τελικό αποτέλεσμα ήρθε στα όρια της ισοπαλίας. Πως μπορούμε τώρα να πιστέψουμε ότι αυτή τη φορά θα πέσουν μέσα;

Βέβαια, ο κ. Γεράκης, υπεύθυνος της εταιρείας που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση, προσπάθησε, φιλότιμα είναι η αλήθεια, να καλύψει τα νώτα του λέγοντας ότι τα αποτελέσματα δείχνουν τις τάσεις της στιγμής. Οπότε εάν το αποτέλεσμα έρθει “τούμπα” στις εκλογές, θα είναι γιατί θα έχουν αλλάξει οι τάσεις. Τόσο απλά.

Όμως, και ο ίδιος γνωρίζει, ότι άσχετα από τις δικές του επιφυλάξεις την επόμενη ημέρα τα ΜΜΕ και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες θα κάνουν “σημαία” τα νούμερα και θα βγάλουν και το τελικό αποτέλεσμα, όπως και συνέβηκε ήδη.

OI ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι ή συμπτώσεις, καλύτερα, πέραν των συνηθισμένων πλέον αποτυχιών των εταιρειών δημοσκοπήσεων να προβλέψουν σωστά το τελικό αποτέλεσμα και οι συμπτώσεις αυτές μας δημιουργούν ερωτηματικά, χωρίς να λέμε βέβαια ότι επιχειρήθηκε κάποιο “μαγείρεμα” προς όφελος κάποιου ή κάποιων εκ των υποψηφίων.

Θα παρακάμψουμε στα γρήγορα τις συμπτώσεις που λένε ότι

πρώτον η δημοσκόπηση παραγγέλθηκε από ενημερωτική ιστοσελίδα που πρόσκειται στον κ.Πνευματικό και τον εμφανίζει πρώτο και

Δεύτερον ότι ο κ. Νανόπουλος που μέχρι προσφάτως ήταν στα “μαχαίρια” με υποστηρικτές του Δημάρχου στα τοπικά ΜΜΕ και τώρα βρίσκει την απαραίτητη κατανόηση τους, στη δημοσκόπηση εμφανίζεται και αυτός να περνά πανηγυρικά στο β’ γύρο, χωρίς ιδιαίτερες φθορές παρότι ο συνδυασμός του 2014 έχει διαλυθεί εντελώς και του έφυγαν όλα τα πρωτοκλασσάτα ονόματα. Συμπτώσεις, θα πούμε και πάλι καλοπροαίρετα.

Υπάρχει όμως και ένα άλλον στοιχείο στη δημοσκόπηση που μας δημιουργεί ερωτηματικά. Στη δημοσκόπηση, και πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου,

  • ο κ. Πνευματικός φτάνει το 27,4%,
  • ο κ. Νανόπουλος το 20%,
  • ο κ. Σταυρέλης το 13,4%,
  • ο κ. Καλλίρης το 8,5% και
  • το ΚΚΕ με τον κ. Πιέτρη το 3,5%.

Στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Πνευματικός μαζί με τον κ. Σταυρέλη είχαν μαζέψει 43% στον πρώτο γύρο και τώρα το σύνολό τους φτάνει σχεδόν το 41%. Ας πούμε ότι είναι έτσι.

Ο κ. Νανόπουλος μαζί με τη Ν.Δ. είχαν πάρει 42%. Τώρα το άθροισμα Νανόπουλου και Καλλίρη φτάνει το 28,5%. Εδώ, μπορεί κάποιος να πει θα ψηφίσουν κάποιον άλλον. Ποιον;

Ο κ. Πιέτρης και το ΚΚΕ εμφανίζουν τα ίδια (πάνω-κάτω) ποσοστά με το 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα. Κατά σύμπτωση (θα πούμε καλοπροαίρετα) το ποσοστό που λείπει από Νανόπουλο και Καλλίρη είναι ίσο με αυτό των αναποφάσιστων, 14%!!

Δηλ.η Δημοτική Αρχή του 2014 (Πνευματικός συν Σταυρέλης) παίρνει τα ίδια ποσοστά χωρίς καμία φθορά και έχουν να λαμβάνουν και ένα ποσοστό από τους αναποφάσιστους για να μην κάνουμε και την αναγωγή με τα άκυρα-λευκά. Μάλιστα!

Υπάρχει όμως και ένα τελευταίο στοιχείο που κατά τη γνώμη μας δημιουργεί ερωτηματικά.

Ο κ. Καλλίρης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, με συνδυασμό που αποτελείται από πρωτοκλασσάτα κομματικά στελέχη, γνωστούς επιχειρηματίες της αγοράς και μαχητικούς αυτοδιοικητικούς (Κορδώσης, Πανταζής, Παπαιωάννου, Γεώργαρης, Στυλιανάκης, Τσάκωνας, Μπέκου, Βλάχος, Καρασταμάτης, Κοσμά, Καρατζή, Γκρούτσης, κλπ) όλοι αυτοί θα μαζέψουν 8,5%, δηλαδή 3000 ψήφους.

Όσους θα μαζέψει το ΚΚΕ και ο κ. Πιέτρης. Αλλά, βέβαια, αυτό το αποτέλεσμα έβγαλε η εταιρεία. Τι να κάνει; Να αλλάξει τα νούμερα;

Καταλαβαίνουμε, ότι η εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα έκανε κανονικά τη δουλειά της και έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα.

Εμάς δεν μας πείθουν σε πολλά σημεία και πιστεύουμε ότι και αυτή θα πέσει έξω πανηγυρικά και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εντελώς διαφορετικό γιατί οι παρούσες τάσεις θα αναστραφούν, για να το πούμε κομψά.

Καταλαβαίνουμε επίσης ότι ο καθένας στο χώρο της ενημέρωσης κάνει τη δουλειά του, πολλώ δε μάλλον στην προεκλογική περίοδο, όταν τα “όπλα καίνε” και τα πράγματα ζορίζουν.  

Θα θέλαμε, τέλος, να κάνουμε καθαρό ότι δεν μας ενδιαφέρει καμία διένεξη με τοπικά ΜΜΕ, ο καθένας σίγουρα κάνει τη δουλειά του όπως την αντιλαμβάνεται, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα δεχθούμε άκριτα οτίδήποτε μας παρουσιαστεί..  


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video