ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πνοή Δημιουργίας. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ - ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ στον Δήμο Κορινθίων.

Καταθέτουμε τη προγραμματική μας δέσμευση για δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων στο Δήμο Κορινθίων.
 
Τα Δημοτικά Ιατρεία ως φορέας Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας θα παρέχουν σε όλους τους πολίτες (περιλαμβανομένων των ατόμων που είναι ανασφάλιστα) μία δέσμη βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης που περιλαμβάνει:


-Υπηρεσίες υγείας που δεν απαιτούν εισαγωγή στο νοσοκομείο
-Υπηρεσίες Γενικής Ιατρικής, γυναικολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας
-Μέτρα πρόληψης νοσημάτων
-Προληπτική οδοντιατρική και φροντίδα
-Δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπό προϋποθέσεις
 
Στο Δήμο Κορινθίων η δωρεάν ιατρική κάλυψη αφορά όλους τους ηλικιωμένους – μέλη των 14 ΚΑΠΗ, τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τους ανασφάλιστους, τους άπορους και τους μετανάστες.
 
Τα δημοτικά ιατρεία θα στηρίζονται σε εθελοντές ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και σε μερικές περιπτώσεις σε έμμισθους ιατρούς μερικής απασχόλησης.
 
Για την άρτια λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων θα απαιτηθεί η προμήθεια σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων (καρδιολογικός υπέρηχος, γυναικολογικός-μαιευτικός υπέρηχος, υπέρηχος άνω-κάτω κοιλίας, μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητος, βιοχημικός αναλυτής αίματος και αυτόματοι απινιδωτές.
 
Τα Δημοτικά Ιατρεία θα λειτουργούν με προσυνεννόηση (ραντεβού)
 
Ο τρόπος και οι όροι λειτουργίας θα καθοριστούν με Κανονισμό Λειτουργίας που θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα ενταχθούν στο οργανόγραμμα του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων.
 
Η στέγαση θα γίνει σε ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, που θα μισθωθεί από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής με εύκολη πρόσβαση στους ηλικιωμένους και τους ΑΜΕΑ, στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου.
 
Σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση θα γίνεται έλεγχος ασθενών και συνταγογραφήσεις από συνεργαζόμενους ιατρούς στην έδρα κάθε δημοτικής ενότητας του Δήμου (Περιγιάλι, Σοφικό, Χιλιομόδι, Αθίκια, αλλά και στο Γαλατάκι).
 
Το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα , αλλά και από δημοτικούς πόρους.


(ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ)
 
  1. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία των Δημοτικών Ιατρείων και έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας (2 μήνες)
  2. Μίσθωση ακινήτου από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής για τη στέγαση των Δημοτικών Ιατρείων (δημοπράτηση, κατακύρωση, σύμβαση) (4 μήνες)
  3. Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και επίπλων (6 μήνες)
  4. Σύναψη συμβάσεων εθελοντικής συνεργασίας με ιατρούς και σύμβαση με ιατρούς μερικής απασχόλησης (4 μήνες)
  5. Πλήρης λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων 1,5 έτος από την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Πελοπόννησος

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video